Sri20102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Ostalo Ujesen mu procvala jabuka…

Ujesen mu procvala jabuka…

- Puno godina hodam po svijetu i mnogo sam voćki zasadio, ali još nisam doživio da mi ujesen procvate jabuka! Pa zato sada uživam u prekrasnim, krupnim cvjetovima kojima se osula moja voćkica. Možda je to zato što je prošle zime smrzla. Premda sam joj otpilio mrtve vrhove i zaštitio je preparatima, mislio sam da od nje neće biti ništa. No, biljka je valjda osjetila da mi je stalo do nje, pa me ujesen obradovala proljetnom cvatnjom! – ispričao nam je osamdesetogodišnji Josip Rudec iz Lepoglave.

No, da je okućnica oko obiteljske kuće gospodina Jože u lepoglavskoj Kvaternikovoj ulici nije nimalo svakidašnja, pokazuje i podatak da u njoj ni vegetacija drugih biljaka ne slijedi prirodna pravila.

 

- Imam i ružu u grmu, punu krupnih ljubičastih cvjetova, koja obavezno cvate u siječnju. Osim toga, iz godine u godinu život nam je uveseljavao jorgovan koji je također cvao u siječnju, a temperature od minus 20 stupnjeva Celzijevih nisu mu nimalo škodile. Kad se proširivala cesta, jorgovan je smetao, pa sam ga morao iskopati. Sad mi je žao što mlađe šibe nisam presadio – žali Josip Rudec.

No, dio tajne svakako leži i u njegovim zlatnim rukama, pod kojima ne sahne ništa što u zemlji zasadi.