Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Intervjui

Lepoglavčan izumitelj - Stanko Bezek

Lepoglavčan sa stalnom adresom u Varaždinu, izumitelj Stanko Bezek (67) prije nekoliko godina izumio je „cijevni turbulator protoka“, a prije nekoliko mjeseci za taj je izum dobio i međunarodni patent. – Procedura nije komplicirana, ali dugo traje i skupa je – objašnjave Bezek koji je do sada na zaštitu ovog domaćeg hrvatskog prozvoda potrošio oko 35.000 eura.

Opširnije...

Intervju: Top studentica Mateja Šobak

Još tamo 4.11. Fakultet političkih znanosti u Zagrebu obilježio je 49 godina svoje uloge u visokom obrazovanju nacije. Kao i svake godine, dekan fakulteta obljetnicu obilježava, između ostaloga, na način da nagrađuje najbolje studente preddiplomskog i diplomskog studija politologije i novinarstva za prethodnu akademsku godinu.

Opširnije...

Lepoglavčan očuvao baštinu Korčule

Korčula, otok pun prirodnih ljepota i zelenila te vrijedne kulturne baštine, u najvećem dijelu još uvijek nedovoljno istražene, ima i svoj etnomuzej, jedinstven na otoku i u južnom dijelu Jadrana. Ne bi to bilo ništa posebno i neobično da ga ne drži bračni par Škrablin, ljudi koji su, po domaći, „furešti“.

Opširnije...

DJCO: očekujte ludi show večeras!

Uoči subotnjeg nastupa švedskih Dexter Jones Circus Orchestra u Lepoglavi, razgovarali smo s frontmenom tog, kako ih mediji i obožavatelji opisuju, najmističnijeg rock benda u Europi. Dexter Jones Circus Orchestra u subotu će otvoriti koncertnu sezonu u novom lepoglavskom klubu za mlade „Tawan“ u potkrovlju Doma Kulture. Ulaz je besplatan; preporučamo svim ljubiteljima rock glazbe da svakako odu pogledati njihov nastup. Uoči koncerta razgovarali smo s pjevačem i gitaristom Tiom Marklundom.

Opširnije...

Intervju: Ovisnost o Internetu

Kada govorimo o ovisnostima obično mislimo na drogu, cigarete ili slično. No, suvremeno vrijeme donosi nove ovisnosti: ovisnost o televiziji, mobitelima, računalima, video igrama. Sve više učenika, mojih vršnjaka, svoje slobodno vrijeme provode pred računalom. Je li Internet prednost ili nedostatak?

Opširnije...