Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Događanja

NAJAVA Zabavite se uz Disco večer i pomognite Ženskom nogometnom klubu Lepoglava


Ženski nogometni klub Lepoglava, Zajednica športskih udruga grada Lepoglave i Turističko kulturno-informativni centar organiziraju u subotu, 18. veljače, na Tawanu lepoglavskog Doma kulture, Disco večer na kojoj će se, uz najavljeno druženje i dobru zabavu, prikupljati dobrovoljni prilozi za nastavak natjecanja ŽNK Lepoglave u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi.

Opširnije...

Najava: U subotu 5. festival zabavne glazbe

Zabavno-glazbeni dio programa proslave Dana grada i župe u velikoj će mjeri, kao i prethodnih godina, obilježiti Festival zabavne glazbe.
U subotnje predvečerje (7. prosinca), od 18 sati u lepoglavskoj školskoj sportskoj dvorani, petu će se godinu za redom okupiti glazbenici s područja grada Lepoglave i okolice te pjesmom zabaviti nazočne posjetitelje.

Opširnije...

NAJAVA: Predavanje o iznenađenjima iz svemira

U utorak, 13.8.2013. s početkom u 20 sati, Astronomsko društvo Lepoglava održati će u sklopu Jailhouse festivala predavanje na temu „Moderna kozmologija – iznenađenja iz svemira“. Predavač će biti član udruge Valerijan Špičko te će govoriti o kozmologiji, crnim rupama, najvećim zanimljivostima iz svemira.

Opširnije...

Fašničko ludilo u Lepoglavi

Fašničko ludilo ni ove godine nije mimoišlo Lepoglavu. Oko 150 maškara prodefiliralo je, predvođenih Limenom glazbom Lepoglava, centrom Lepoglave zaustavivši se na terasi restorana Ivančica gdje im je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić predao ključeve grada.

Opširnije...

Noć muzeja u Trakošćanu

Donosimo dio atmosfere u kojoj su uživali oni koji su za vrijeme trajanja Noći muzeja posjetili Trakošćan.

Opširnije...

Tomislav Rataj predstavio svoja putovanja svijetom

- Nakon  zapadne Sahare,  gdje smo proveli mjesec dana u najvećoj pješčanoj pustinji na svijetu snimajući priču za Hrvatsku televiziju o časnicima Hrvatske vojske koji u snagama UN-a rade na očuvanju mira u toj regiji, rodila se ideja o snimanju jedne druge velike pustinje "Antarktike". Tamo smo snimali priče o klimatskim promjenama, globalnom zatopljenju, kolonijama pingvina, kitovima, te o uvjetima života i rada na Antarktici. Nakon niskih temperatura Antarktike zaputili smo se u Čile gdje se u to vrijeme temperature penju i do 40'C. Naše putovanje na Antarktiku i u Čile trajalo je mjesec i pol dana, a prevalili smo više od 45000 kilometar – tako je dio putovanja po zapadnoj Sahari, Antarktici i Čileu opisao HRT-ov novinar i snimatelj Tomislav Rataj na prezentaciji koju je u lepoglavskom Domu kulture organizirala lepoglavska Udruga P.A.S. s kojom Tomislav često surađuje.

Opširnije...

Najava: Prezentacija Avantura do kraja svijeta

Udruga P.A.S. Lepoglava organizira 24. siječnja u Lepoglavi zanimljivu prezentaciju na kojoj će HTV-ov novinar i snimatelj Tomislav Rataj, koristeći bogat foto i video materijal, pokušati prenijeti dio atmosfere sa svojih putovanja.

Opširnije...

Blagdan Tri kralja proslavljen na Ravnoj gori

Tradicionalno su se brojni planinari i hodočasnici iz krajeva podno Ravne gore, Varaždina, Međimurja i susjedne Slovenije okupili kod kapele Sveta tri kralja na Ravnoj gori gdje je bednjanski župnik vlč. Zorislav Šafran služio blagdansku misu povodom Bogojavljanja odnosno blagdana Sveta tri kralja.

Opširnije...

Još jedan nogač na Badnjak bez snijega

Nezadovoljstvo činjenicom što nema snijega na Badnjak mladi Lepoglavčani i ove su godine iskazali igrajući tradicionalni nogomet na Badnjak.

Opširnije...

Pola stoljeća bračnog života Štefanije i Blaža

Potrebno je popuštati i kad je teško hrabriti se da će sutra biti bolje, pojasnili su Štefanija i Blaž Bizek iz Lepoglave slaveći pola stoljeća bračnog života.

Opširnije...

Oprezno na dan Svih svetih

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, tijekom sutrašnjeg dana, 31. listopada, a posebno na sam blagdan Svih svetih, 1. studenog, očekuje se veći broj vozila u blizini svih groblja na području Županije varaždinske pa tako i na području grada Lepoglave.

Opširnije...

Preživljavanje na Vudelju

Prostor nekadašnjeg kamenoloma Vudelje u Lepoglavi polako, ali sigurno postaje jedno od hrvatskih okupljališta zaljubljenika u prirodu, bushcraft i preživljavanje. Događa se to ponajviše zahvaljujući Lepoglavčanu Bojanu Migaču, zaljubljeniku u ovu vrstu aktivnosti, koji je lani organizirao prvo takvo okupljanje. Ohrabren lanjskim odazivom isto je učinio i ove godine, ovog puta u organizaciji P.A.S. kluba Lepoglava i okviru Jailhouse festivala.

Opširnije...

Najava: 2. Bushcraft na Vudelju

Od 31.08. do 02.09. P.A.S. klub Lepoglava organizira drugo po redu druženje u prirodi (bivši kamenolom Vudelje), gdje će se u 3 dana održati mnoštvo zanimljivih radionica.

Opširnije...

Video: Iz Normandije do Lepoglave

Kolona automobila i motorkotača iz nekih prošlih vremena, riječ je o sudionicima Oldtimer rallya, gutajući na svom putu od Zagreba do Varaždina kilometre vijugavih cesta, stigla je 10. lipnja u Lepoglavu i tu se, na oduševljenje posjetitelja Lepoglavskih dana, nakratko zaustavila. I dok su se ponosni vlasnici danas rijetko viđenih limenih ljepotana osvježavali i protezali noge, svi oni što su se  toga dana zatekli u centru Lepoglave s oduševljenjem su razgledavali dio povijesti svjetske automobilske i moto industrije.

Opširnije...

Video: Fašnik je bome opet kriv za sve!

Već tradicionalna fašnička povorka okupila je u nedjelju, 19. veljače  mnoštvo smiješnih maski koje su prodefilirale Lepoglavom. Ispred Stare Ciglane zamaskirani su uživali u kuhanom vinu, a onda se polako uputili prema centru, gdje su se povorci priključili mališani Dječjeg vrtića „Lepoglava“ i nekoliko maskiranih skupina Osnovne škole „Ante Starčevića“.

Opširnije...

Motomrazovi ponovno jašu...

Svoje kultne crne bajkerske jakne članovi motokluba Vladari cesta iz Jurketinca zamijenili su prepoznatljivim crvenim kaputima i dugim bradama Djeda Mraza te se uputili do Dječjeg vrtića Maja pčelica u Ladanju Donjem. Sreći mališana nije bilo kraja jer motorizirani djedice svako su dijete obradovali velikim slatkim poklon-paketom u kojemu se našla i pokoja igračka. Dječica su svojim gostima i zapjevala, a motomrazovima zahvalio je vlasnik vrtića Vjekoslav Bahun.

Opširnije...

Najava:Još jedan doček Nove godine

Ukoliko i dalje niste sigurni gdje dočekati Novu godinu dođite na terasu restorana “Ivančica” gdje vas očekuje obilje pića i zabave uz odličnu glazbu i veliki vatromet!

Opširnije...

Video: Lepoglavski "Discovery" na Vudelju

Ljubitelji prirode, preživljavanja i bushcrafta napokon su došli na svoje. Na lepoglavskom Vudelju za njih je od 23. do 25. listopada bilo organizirano trodnevno druženje. Ljepote lepoglavskog kraja privukle su više od dvadeset sudionika iz cijele Hrvatske. Na obroncima Ivančice, u neposrednoj blizini nekadašnjeg kamenoloma Vudelje na tri su se dana smjestili zaljubljenici u prirodu i vještine preživljavanja.

Opširnije...

Najava: Zanimljiv vikend na Vudelju

U organizaciji Bojana Migača i Odreda izviđača Lepoglava po prvi puta održat će se druženje ljubitelja prirode, preživljavanja i bushcrafta „Vudelje 2011“.

Opširnije...

Najava: "Planinarski kotlić"

Planinarsko društvo Ravna Gora iz Varaždina i ove godine organizira natjecanje pod nazivom „Planinarski kotlić“. Natjecanje će se održati na lokaciji Filićevog doma na Ravnoj gori u subotu 3. rujna, gdje će se natjecati prijavljena planinarska društva. S početkom u 10 sati, a ekipa koja sudjeluje u natjecanju sama odabire početak kuhanja jela na taj način da bi mogla završiti s kuhanjem do 13 sati.

Opširnije...

Najduži vatromet u Hrvatskoj!

Ove je godine po prvi puta u Lepoglavi u organizaciji TKIC-a i Turističkog društva, a pod pokroviteljstvom grada Lepoglava organiziran doček Nove godine. Fiesta u najluđoj noći u godini održala se na košarkaškom igralištu u parku gdje se uz glazbeni program i vatromet, na nekoliko stupnjeva ispod ništice okupilo gotovo dvjestotinjak lepoglavčana.

Opširnije...