Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti

Zanimljivosti

AKTUALNO Hoće li Varkom preuzeti Ivkom vode i lokalne vodovode?


Ovih se dana aktualiziralo pitanje lokalnih vodovoda i to u kontekstu njihova preuzimanja od strane tvrtke Varkom. Naime, direktor Varkoma Željko Bunić u intervjuu danom Regionalnom tjedniku, ističe da će Varkom po sili zakona pripojiti ivanečke Ivkom vode i sve male lokalne vodovode.

Opširnije...

NAVIJAČKO SLAVLJE U Varaždinu na dočeku izbornika Dalića i stručnog stožera reprezentacije i navijači s područja Grada Lepoglave


Na dočeku izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića i stručnog stožera u Varaždinu, među 15.000 navijača bili su i navijači s područja grada Lepoglave.
Među zastavama i transparentima mogli su se vidjeti i oni s natpisom Lepoglave i Višnjice.

Opširnije...

ZANIMLJIVOST Na putu dugom 2280 kilometara stigli do Ravne gore


Prije više od mjesec dana, točnije 30. travnja iz Iloka su na put dug 2280 kilometara pješice krenuli sudionici Croatian Long Distance Traila. To su Marina Novoselić iz Valpova, Nikola Horvat, za sada jedini hrvatski thru hiker (onaj koji je u cijelosti prehodao jedan long distance trail) te Amerikanac Matt Bisenius, Nikolin prijatelj s kojim je Nikola propješačio Pacific Crest Trail (4300 kilometar).

Opširnije...

HUMANITARNA AKCIJA "OMILJENI CVIJET ANE RUKAVINE" Kupnjom tulipana pomogli Zakladi "Ana Rukavina“


Socijaldemokratski forum žena SDP-a Lepoglava 14. je travnja proveo humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" kojom se želi, prigodnom prodajom tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine, prikupiti financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaklade "Ana Rukavina".

Opširnije...

U SUSRET BLAGDANIMA Žive jaslice u Lepoglavi


Ove će se godine, po prvi put u Lepoglavi, Isusovo rođenje uprizoriti živim jaslicama. Inicijativa da se u Lepoglavi, u vrijeme božićnih blagdana, postave žive jaslice potekla je od lepoglavskog župnika mons. Andrije Kišičeka, a podržao ju je Grad Lepoglava.

Opširnije...

OKRUGLI STOL Javni sektor informiran o mogućnosti financiranja projekta EU sredstvima


Agencija za razvoj Varaždinske županije organizirala je u Lepoglavi okrugli stol o mogućnostima financiranja projekata javnog sektora sredstvima fondova Europske unije u nadolazećem razdoblju. Prvi je to od tri okrugla stola koji će AZRA organizirati na području Varaždinske županije, a Lepoglava je za domaćina prvog okruglog stola izabrana budući da predstavlja dobar primjer u "povlačenju" sredstava iz fondova Europske unije.

Opširnije...

VIDEO Dejan Špoljar moto akrobacijama oduševio posjetitelje Dana sporta, zabave i kulture u Višnjici


Prvog dana trajanja manifestacije Dani sporta, zabave i kulture posjetiteljima se predstavio novoosnovani Moto klub Ketač. U okviru programa predstavljanja Kluba, u Višnjici je nastupio sunt rider Dejan Špoljar koji je svojim moto akrobacijama oduševio okupljene.
Donosimo video snimku njegova nastupa u Višnjici.

 

PENJANJE Ivan Štefičar iz SPK-a Direkt na tjednu penjanja i planinarstva u Slovačkoj


U sklopu projekta sufinanciranog od fonda Europske unije - Erasmus+, u kojem sudjeluje šest planinarskih saveza, održan je drugi od planiranih pet Tjedana planinarstva i penjanja.
Tim Hrvatskog planinarskog saveza sačinjen od 15 članova (instruktori, planinarski vodiči, iskusni penjači te mladi i perspektivni penjači) boravio je na području Visokih Tatri od 18. do 24. lipnja 2017. u društvu timova iz Italije, Češke, Mađarske, Slovenije te domaćina iz Slovačke.
Među članovima hrvatskog tima bio je i Lepoglavčan Ivan Štefičar (član SPK Direkt, instruktor za sportsko i planinarski vodič).

Opširnije...

NAJAVA Zabavite se uz Disco večer i pomognite Ženskom nogometnom klubu Lepoglava


Ženski nogometni klub Lepoglava, Zajednica športskih udruga grada Lepoglave i Turističko kulturno-informativni centar organiziraju u subotu, 18. veljače, na Tawanu lepoglavskog Doma kulture, Disco večer na kojoj će se, uz najavljeno druženje i dobru zabavu, prikupljati dobrovoljni prilozi za nastavak natjecanja ŽNK Lepoglave u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi.

Opširnije...