Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport Kreće Međunarodna zabavna škola nogometa

Kreće Međunarodna zabavna škola nogometa

offs-naslov

U Lepoglavi će se od 16. do 20. kolovoza održati međunarodna škola nogometa poznatija pod nazivom Open Fun Football School. Riječ je o manifestaciji pod organizacijskom kapom Zajednice športskih udruga grada Lepoglave i CCPA-e koja se sada već osmu godinu zaredom održava u Lepoglavi te na taj način ističe grad Lepoglavu kao važnu točku na karti nogometnih kampova u ovom dijelu Hrvatske pa i šire.

Ovaj kamp dio je velikog projekta gdje CCPA diljem Europe organizira ovakve kampove. CCPA u Hrvatskoj uživa potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Olimpijskog odbora i Hrvatskog nogometnog saveza. Njihov moto je „Dijete u centru“ te preko svojih kampova pokušavaju prvenstveno usrećiti djecu.

Međutim, područje njihovog djelovanja je mnogo šire pa tako osposobljavaju trenere, lidere, asistente, organiziraju razne seminare, bore se protiv nasilja, osiguravaju sportsku opremu te mnoge druge stvari.

Kao što je već spomenuto, zabavna škola nogometa u Lepoglavi će se održati od 16. do 20. kolovoza, odnosno od utorka do subote, a sudjelovati će ukupno oko 150 djece iz šest europskih zemalja i to Austrije, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Svi sudionici biti će smješteni u športskoj dvorani u Lepoglavi, škola će se održavati svaki dan od 9:00 do 13:30 sati, a u poslijepodnevnim satima organizator je pripremio zabavno edukacijske izlete kao što su razgledavanje Lepoglave, posjet dvorcu Trakošćan, posjet muzeju Krapinskog pračovjeka, izlet u toplice i slično.

Cijela ova priča oko zabavne škole nogometa poslužiti će kao izvrstan promotor Lepoglave kao grada kulture i sporta, a sve u kontekstu otvaranja toliko priželjkivanog Grassroots centra. Podsjetimo, kompletna dokumentacija za  taj centar je gotova te projekt samo čeka ulagača. Ne treba ni govoriti kakav bi značaj za grad Lepoglavu imala izgradnja i otvaranje takvog jednog centra. Nadajmo se da će još jedna manifestacija u nizu potaknuti potencijalne ulagače da pretvore Lepoglavu u važan kotačić u hrvatskom nogometnom mehanizmu.