Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport

LJETNE ZABAVE SPORTSKE IGRE Budi aktiva – budi fit


Stotinjak djece iz osnovnih škola s područja Grada Lepoglave okupilo se uoči početka nove školske godine na Sportsko rekreacijskom centru u Lepoglavi gdje su 1. rujna, pod motom "Budi aktivan- budi fit", otvorene Ljetne zabavne sportske igre.

Opširnije...

Lepoglavski osnovnoškolci 2. u košarci

Osnovna škola Ante Starčevića u Lepoglavi bila je domaćin Županijskom natjecanju muških košarkaških ekipa osnovnih škola, koje se održalo u ponedjeljak, 28. siječnja.

Opširnije...

Sportski susreti povodom dana grada

U sklopu proslave Dana grada Lepoglave, u dvorani osnovne škole održana su razna sportska natjecanja. U nogometu su tako snage odmjerili dječaci, a u odbojci djevojčice. U istim sportovima susreli su se i njihove učiteljice, odnosno učitelji.

Opširnije...

''Lino višebojac'' razveselio učenike lepoglavske škole

Tradicionalna „Podravkina“ manifestacija „Lino višebojac“ u srijedu, 6. prosinca održana je u Osnovnoj školi Ante Starčevića u Lepoglavi. Ta je škola ujedno i jedini ovogodišnji predstavnik Varaždinske županije u tom projektu koji će u svojoj sedmoj sezoni obuhvatiti 24 škole iz cijele Hrvatske.

Opširnije...

Mala škola sporta

Cilj male škole sporta nije djecu trenirati kao sportaše kroz razne sportske igre jer djeca nisu mali ljudi i treba im pristupiti s velikim oprezom i uzeti u obzir njihove karakteristike. Cilj male škole sporta je upravo suprotan, zabava s naglaskom na osnovu pismenost kretanja i osnovne vještine, tj. učiti pravilno trčati, skakati, bacati, kotrljati se, okretati.

Opširnije...

Sklapali prijateljstva uz nogometnu loptu

Djevojčice i dječaci, njih dvjestotinjak, iz osnovnih škola iz Bednje, Vrbna, Višnjice i Cvetlina te slovenskog Videma pet se dana družilo u Međunarodnoj otvorenoj zabavnoj školi nogometa. Dva su dana, pod vodstvom trenera, učenici nogomet trenirali u Bednji, a tri u Videmu gdje su im završnog dana uručene i prigodne diplome.

Opširnije...

Učenici s olimpijcima na "Mladosti"

Sportski park "Mladost" krajem je svibnja tradicionalno bio poprište jubilarne 5. Univerzalne športske škole. Učenici osnovnih škola, polaznici Univerzalne sportske škole, svoj su dan obilježili izrazito aktivno, a u sklopu kojega je održana i središnja nacionalna proslava međunarodnog Olimpijskog dana. Kao i lani, učenici lepoglavske Osnovne škole "Ante Starčevića" zajedno sa svojom profesoricom Irenom Premuž bili su vrijedni sudionici ove manifestacije.

Opširnije...

"Olimpijska bronca" ide u Lepoglavu!

U petak je 11. svibnja na nogometnom igralištu u Ivancu održana 2. Olimpijada dječjih vrtića sa šireg ivanečkog područja, u organizaciji Dječjeg vrtića Ivančice iz Ivanca u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Ivanca, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora. Na Olimpijadi uspješno su nastupali i klinci iz lepoglavskog vrtića.

Opširnije...

I ove godine ljetna Škola nogometa

Jedan od najkonstantnijih projekata za djecu u našem kraju, Otvorena zabavna škola nogometa i ove će godine uveseliti naše brojne mališane. Zaključak je to s potpisivanja povelje o međusobnoj suradnji na spomenutom projektu kojeg su u Videmu (Slovenija) 21.03. potpisali gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, načelnik općine Bednja Mirko Bistrović i župan općine Videm Frederik Bračič. Kao nositelj projekta za Hrvatsku, povelju je supotpisao i Velimir Suban iz Zemaljskog ureda u Zagrebu.

Opširnije...

Počela Univerzalna športska škola

U petak, 28. listopada, u športskoj dvorani Osnovne škole Kneginec Gornji, održana je svečanost u povodu početka rada Univerzalne športske škole, koja se peti put organizira u nižim razredima škola Varaždinske županije.

Opširnije...

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

i53

Povodom obljetnice osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji je osnovan 10.rujna 1991. godine, pokrenuta je športska manifestacija pod nazivom Hrvatski olimpijski dan. Cilj ove manifestacije je masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih.

Opširnije...

Još jedna zabavna škola nogometa

U utorak, 23. kolovoza u Bednji svečano je otvorena Međunarodna otvorena zabavna škola nogometa koju već treću godinu zaredom uspješno organizira Cross Cultures Project Association.

Opširnije...

Kreće Međunarodna zabavna škola nogometa

U Lepoglavi će se od 16. do 20. kolovoza održati međunarodna škola nogometa poznatija pod nazivom Open Fun Football School. Riječ je o manifestaciji pod organizacijskom kapom Zajednice športskih udruga grada Lepoglave i CCPA-e koja se sada već osmu godinu zaredom održava u Lepoglavi te na taj način ističe grad Lepoglavu kao važnu točku na karti nogometnih kampova u ovom dijelu Hrvatske pa i šire.

Opširnije...

Univerzalna športska škola

Kako je tjelesna aktivnost sve manje zatupljena kod djece u dobi od 6 do 10 godina, a izuzetno je važna za mentalni rast i razvoj djeteta, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pokrenulo je i već 4 godine podržava projekt UNIVERZALNE ŠPORTSKE ŠKOLE koju provode isključivo kineziolozi (profesori TZK).

Opširnije...

Međunarodni nogometni turnir

Osnovna škola Ante Starčevića prošlog je petka, 9. prosinca održala međunarodno natjecanje u nogometu u prostorima svoje školsko-sportske dvorane. Ekipe iz Osnovnih škola iz Bednje, Višnjice, Videma i Lepoglave međusobno su zaigrale i pokazale svoje nogometne vještine.

Opširnije...

Učenici obilježili Olimpijski dan

Povodom obljetnice osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji je osnovan 10.rujna 1991. godine, pokrenuta je športska manifestacija pod nazivom Hrvatski olimpijski dan. Cilj ove manifestacije je masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih.

Opširnije...

Uz živahan ples završila zabavna škola nogometa

Međunarodni projekt Open Fun Football Schools pokrenut je od strane danske organizacije Cross Cultures s namjerom udruživanja djece različitih etničkih i društvenih skupina. Cilj ove škole, koja se održava tijekom ljetnih praznika, je da se u nju uključi čim više djevojčica i dječaka iz različitih osnovnih škola te da kroz igru steknu nova znanja i vještine u sportskim igrama i ono najvažnije, da steknu nova prijateljstva.

Opširnije...

Lepoglavčani na Međunarodnoj školi nogometa

Na Bednji je od ponedjeljka, 23. kolovoza s radom počela Međunarodna otvorena zabavna škola  nogometa koju već treću godinu za redom uspješno organizira Cross Cultures Project Association. Na nogometnom igralištu se okupilo 250 hrvatske i slovenske djece iz Vidma i okolice te iz Bednje, Vrbna, Cvetlina, Lepoglave, Višnjice, Kamenice i Žarovnice.

Opširnije...

Potpisan sporazum za još jednu školu nogometa

U utorak su u Lepoglavi, povelje o zajedničkoj sportskoj suradnji, vezanoj za organizaciju Otvorene zabavne škole nogometa, potpisali načelnik Općine Bednja, Mirko Bistrović, gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić i načelnik slovenske Općine Videm, Friderik Bračić. Riječ je o nastavku projekta u kojem su pod okriljem hrvatskog Ureda Otvorene zabavne škole nogometa unazad nekoliko godina sudjelovale Općine Bednja i Videm, a u koji se od ove godine uključuje i Grad Lepoglava.

Opširnije...

Ništa od nogometnog kampa?

Neuspjeh hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Južnoafričkoj Republici utjecao je i na projekte koji su se trebali realizirati na području Grada Lepoglave.

Opširnije...

''Univerzalna športska škola''

Danas je u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, sportskim programom u kojem su sudjelovali učenici škole, obilježen početak "Univerzalne športske škole" u novoj školskoj godini.

Opširnije...