Pon18102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija SKUPŠTINA USR "SPORT ZA SVE" VIŠNJICA Odlični rezultati na državnoj razini obilježili 2019. godinu

SKUPŠTINA USR "SPORT ZA SVE" VIŠNJICA Odlični rezultati na državnoj razini obilježili 2019. godinu


2019. godina bila je izuzetno uspješna za višnjičke rekreativce, članove Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica. Naime, u protekle su godine ostvareni rezultatski uspjesi na državnoj razini, a uz to provedeno je niz aktivnosti kojima se USR Višnjica potvrdila kao najaktivnija sportsko-rekreativna udruga ne samo u Gradu Lepoglavi.

Na ostvarene rezultate i provedene aktivnosti Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica podsjetio je njen predsjednik Mario Galinec na redovitoj Skupštini Udruge održanoj 29. veljače u Višnjici.

Kad su rezultati koje je Udruga postigla u protekloj godini u pitanju izdvajaju se osvajanje naslova prvaka na 25. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije na selu te drugo mjesto ženske ekipe na 15. Festivalu sportske rekreacije za žene održanom u Virovitici čemu je prethodila pobjedna višnjičkih rekreativki na županijskom natjecanju.

Udruga je u 2019. organizirala niz sportskih manifestacija među kojima 24. Memorijalni malonogometni turnir "Stjepan Križanec" na kojem je nastupilo čak 25 momčadi, zatim po sedmi put za redom Višnjičke seoske igre te 12. izdanje Memorijalnog stolnoteniskog turnira "Dragutin Hočuršćak". Organizirano je i tradicionalno pješačenje na Ravnu Goru za što je Udruzi povodom obilježavanja Dana sportske rekreacije Hrvatske, u Zagrebu dodijeljeno priznanje za obilježavanje 28. Svjetskog dana pješačenja. Nije to jedino priznaje koje je USR Višnjica primila u 2019. godini. Naime, početkom godine dodijeljeno joj je priznaje Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave za poseban doprinos sportu Grada Lepoglave u 2018. godini. Isto je priznaje Udruzi dodijeljeno i za 2019. godinu.

I ova će godina biti izuzetno aktivna što se višnjičkih rekreativaca tiče. Uz tradicionalne aktivnosti koje provodi, ove će godine USR "Sport za sve" Višnjica (4. srpnja) biti domaćin 26. Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu. Višnjički rekreativci već se sada pripremaju za ovu značajnu sportsko-rekreativnu manifestaciju želeći organizacijski nadmašiti sve dosad održane festivale. Podršku, prije svega financijsku, organizaciji Festivala dao je Grad Lepoglava osiguravši 120.000 kuna za pokrivanje organizacijskih troškova. Istaknuo je to i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić koji je na Skupštini čestitao višnjičkim rekreativcima na ostvarenim rezultatima.
- Ponosni smo na rezultate koje postižete i prezentirate Višnjicu i Grad Lepoglavu na državnoj razini. Posebno je važno što u svom radu potičete rekreaciju i stil života u kojem sport ima važnu ulogu. U tome vas prati i Grad Lepoglava, no zadovoljstvo je da podršku dobivate i od svojih mještana kao i domaćih gospodarstvenika. Da bi ste dalje bili tako uspješni, uz ljudski je faktor važna i sportska infrastruktura za koju se brine Grad Lepoglava. Naime, u protekloj smo godini izgradili sportsko igralište u Zlogonju, a ove ćemo godine urediti postojeće igralište u Bednjici te je u planu uređenje postojećih sportskih terena u samom centru Višnjice gdje planiramo izgraditi i tenisko igralište – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodavši da je uvjeren da će Udruga organizirati do sada najbolji Hrvatski festival sportske rekreacije na selu.

Čestitke je članovima Udruge uputio i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop koji je istaknuo da kao mještanin Višnjice zna što za Višnjicu predstavlja ova Udruga koja svojim aktivnostima svake nedjelje okuplja Višnjičarce na sportskim terenima. Najavio je dva projekta koji će obogatiti rekreativne sadržaje i poboljšati sportsku infrastrukturu u Višnjici. Riječ je o uređenju edukativne pješačke staze na Ravnu goru sredstvima iz natječaja kojeg provodi Ministarstvo poljoprivrede te izgradnju tribina za što je potpora, naglasio je, dobivena od strane Varaždinske županije.

- Šteta što na području Grada Lepoglave nema više ovakvih udruga - poručio je, obraćajući se nazočnima, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Tonko Županić. Tom je prigodom pozvao mlade sportaše iz Višnjice da se uključe u radu lepoglavskih sportskih klubova.

Na kraju nazočnima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave, ujedno i potpredsjednik Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica, Robert Dukarić poručivši da će Udruga zasigurno uspješno organizirati 26. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu. Ispred Gradskog vijeća pak je poručio da će Vijeće podupirati razvoj sporta na gradskom području.

Skupština je završila podjelom 50-ak zahvalnica onima koji su u 2019. godini pomogli rad Udruge.