Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija HRVATSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE NA SELU USR Višnjica prvak

HRVATSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE NA SELU USR Višnjica prvak


Udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica pobjednik je 25. Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu koji se 22. lipnja održao u Štefancu u Međimurskoj županiji.
Višnjički rekreativci naslov prvaka osvojili su konkurenciji 11 ekipa. Uz USR Višnjicu na festivalu su nastupile ekipe iz Paljuva, Poljane Biškupečke, Salinovca, Lančić-Knapića, Kaniže, Stažnjevca, Štefanca, Podgorja, Sopja i Vukosavljevice.

U programu natjecanja bilo je x disciplina: nošenje košare na glavi, nošenje jajeta u žlici, hodanje na štulama, skakanje u vreći, ružđenje kuruze, bacanje potkove, bacanje kamena s ramena, skok u dalj s mjesta te potezanje užeta za žene i muškarce. Posljednje dvije discipline zbog lošeg vremena nisu održane.

Ekipa USR Višnjice osvojila je prvo mjesto u skakanju u vreći i nošenju jajeta u žlici, u nošenju košare osvojila je drugo mjesto, a treće u ružđenju kuruze te hodanju na štulama.
U ukupnom poretku drugo je mjesto osvojila ekipa Vukosavljevice, a treće ekipa Stažnjevca.

USR Višnjici, pobjedniku 25. Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu, uz pehar za trajno vlasništvo pripao je i prijelazni pehar Hrvatskog saveza sportske rekreacije koji u Višnjici ostaje do 26. Hrvatskog sportskog festivala sportske rekreacije na selu koje će se održati upravo u Višnjici.