Pon20092021

Posljednje izmjene01:21:30 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija SPORTSKA REKREACIJA Održane 7. Višnjičke seoske igre

SPORTSKA REKREACIJA Održane 7. Višnjičke seoske igre


Pet se višnjičkih zaselaka po sedmi puta zaredom susrelo na sportskim terenima u Višnjici gdje su se natjecali u starim tradicionalnim sportovima. Naime, u organizacij Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica, u Višnjici su protekle nedjelje održane 7. Višnjičke seoske igre.

Ekipe pet višnjičkih zaselaka – Donje i Gornje Višnjice, Zlogonja, Zalužja i Bednjice natjecale su se u ukupno deset disciplina - nošenju košare na glavi, nošenju jajeta u žlici, skakanju u vreći , hodanju na štulama, ruždenju klipova kukuruza, bacanju potkove, skoku u dalj s mjesta. bacanju kamena s ramena, potezanju užeta u ženskoj i muškoj konkurenciji.
Ukupni pobjednik igara je ekipa Donje Višnjice, drugo je mjesto osvojila ekipa Gornje Višnjice, a treće ekipa Zlogonja.

U sklopu igara ekipe su pripremale kotlovinu. Najbolja je prema ocjeni ocjenjivačkog povjerenstva bila kotlovina koju je pripremila ekipa Gornje Višnjice , drugo mjesto pripalo je ekipi Donje Višnjice, a treće ekipi Zlogonja.

Igre su i ove godine okupile brojne mještane Višnjice koji su lijepo sunčano popodne iskoristili za rekreativno druženje i zabavu.

Višnjičke seoske igre svojevrsna su priprema Udruge za sport i rekreaciju Višnjica za državne seoske igre kojima će Višnjica biti domaćin iduće godine.