Pon20092021

Posljednje izmjene01:21:30 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija SPORT Počelo obilježavanje Europskog tjedna sporta

SPORT Počelo obilježavanje Europskog tjedna sporta


Memorijalnom utrkom "Josip Putar" na području Grada Lepoglave počelo je obilježavanje Europskog tjedna sporta. Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave obilježava ga u partnerstvu sa Zajednicom sportskih udruga Grada Velike Gorice s kojom je prošle godine potpisala povelju "Sportske zajednice prijatelji".
Europski tjedan sporta obilježavat će se do 30. rujna nizom sportskih aktivnosti na područjima gradova Lepoglave i Velike Gorice. 

U Gradu Lepoglavi održan je i Dan otvorenih vrata Fitnes-centra, a program obilježavanja nastavlja se u dječjim vrtićima u Lepoglavi (uspon na Ivan brdo) i Žarovnici (sportski program na igralištu), zatim kros utrkama učenika u osnovnim školama u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici. U subotu, 29. rujna bit će organiziran pješački uspon na Ravnu goru (start u 9:30 sati kod CB Biba), a u popodnevnim satima (od 14 do 19 sati) vožnja biciklističkim poligonom (košarkaško igralište kod Doma kulture).
U nedjelju, 30. rujna od 14 do 19 sati na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi održavat će se rekreativni sportski program.

Kvantitativno, cilj manifestacije je uključiti minimalno 4000 sudionika svih dobnih skupina s područja gradova Lepoglave i Velike Gorice te tako animirati ujedno i širu javnost slanjem poruke o pozitivnim učincima, ali i potrebi kontinuiranog bavljenja sportom.
Na razini gradova sudionika cilj je poboljšanje i unapređenje kvalitete rada razmjenom znanja i iskustava na dobrobit ponajprije djece – sportaša, kao i onih koji će to tek poželjeti postati, ali i šire zajednice u cjelini.

Projekt je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za šport u iznosu od 91.518,52 kn.

Inače, Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Glavna tema kampanje i dalje je „#BeActive“ s ciljem poticanja javnosti na tjelesnu aktivnost i to ne samo u tom tjednu već napose tijekom cijele godine.