Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija EUROPSKI TJEDAN SPORTA Obilježite Europski tjedan sporta sudjelovanjem na biciklijadi

EUROPSKI TJEDAN SPORTA Obilježite Europski tjedan sporta sudjelovanjem na biciklijadi


Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave i ove godine organizira aktivnosti povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta.
Prva je organizirana protekle nedjelje,a riječ je o Memorijalnoj utrci "Josip Putar". Tijekom cijelog se tjedna u osnovni školama i dječjim vrtićima s gradskog područja organiziraju sportski programi, većinom je riječ o kretanju, u koji su uključeni svi učenici i vrtićki mališani.
U subotu, 30. rujna održat će se biciklijada na kojoj mogu sudjelovati svi zainteresirani građani. Start je u 15.30 sati na SRC-u Lepoglava. Sudionici će proći rutu dugu 11 kilometara: SRC Lepoglava – Gornji Vulišinec – Crkovec – Kamenica – Kamenički Vrhovec – SRC Lepoglava.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Glavna tema kampanje 'Tjedna sporta' i dalje je„#BeActive“.
Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. 'Tjedan sporta' namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Trebao bi okupiti pojedince, tijela javne vlasti, sportski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama 'Tjedan sporta' nastoji potaknuti Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te im nadasve posvijestiti višestruku dobrobit vježbanja u svakodnevnom životu.