Sri20102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija SPORTSKA REKREACIJA USR "Sport za sve" Višnjica najaktivnija je sportsko – rekreativna udruga na gradskom području

SPORTSKA REKREACIJA USR "Sport za sve" Višnjica najaktivnija je sportsko – rekreativna udruga na gradskom području


Uspješno organizirane 4. višnjičke seoske igre te manifestacija Dani sporta, zabave i kulture s Memorijalnim malonogometnim turnirom "Stjepan Križanec, turnir u beli i Memorijalni stolnoteniski turnir "Dragutin Hočuršćak" te sudjelovanje na 22. hrvatskom festivalu sportske rekreacije na selu, 3. lepoglavskim zabavnim igrama i 12. festivalu sportske rekreacije za žene, značajnije su aktivnosti koje je u 2016. godini provela Udruga za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Višnjica. Istaknuto je to na redovitoj godišnjoj Skupštini Udruge podržanoj u Višnjici.

Aktivni članovi Udruge i u 2017. godini neće mirovati, dapače, u planu im je provedba još većeg broja aktivnosti koje je na Skupštini najavio predsjednik Udruge Mario Galinec. Najavio je organizaciju tradicionalne Višnjičke malonogometne lige, 5. višnjičkih seoskih igara, sudjelovanje na Hrvatskom festivalu sportske rekreacije na selu, organizaciju manifestacije Dani sporta, zabave i kulture, po prvi put organizaciju zanimljivog natjecanja "Najjači čovjek u Višnjici", organizaciju pješačenja u Mačkovu špilju te Memorijalnog stolnoteniskog turnira "Dragutin Hočuršćak" te turnira u beli. Spomenuta je i već uspješno organizira ovogodišnja aktivnost – Fašnik u Višnjici.

Rad Udruge pohvalio je, na Skupštini nazočan, zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.
- Potvrda kvalitete rada osim velike posjete mještana na sportsko-rekreativne manifestacije jest i priznanje koje je od Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave primio Josip Lončarek kao zaslužni sportski djelatnik, a koji dolazi upravo iz USR "Sport za sve" Višnjica. Uz brojne donatore i sponzore, pretežno s područja same Višnjice, nije loše spomenuti i ulogu Grada Lepoglave, baš zbog zločestih komentara koji se na sam spomen pomoći koju Grad osigurava ne samo kroz sport već i kroz dodatne zahtjeve koje udruga ima, rasplinu u trenu. Jedino zajedno možemo postizati dobre rezultati i razvijati sportsku rekreaciju u cijelom kraju. Osobno smatram da višnjički rekreativci zaslužuju bolji tretman i status u sportu – poručio je Kovač pitajući se što se događa s ostalim udrugama za sport i rekreaciju s gradskog područja koje su se ugasile protekle godine ili su u postupku gašenja.