Čet21102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija VIŠNJIČKE SEOSKE IGRE Pobjednik Donja Višnjica

VIŠNJIČKE SEOSKE IGRE Pobjednik Donja Višnjica


Treće po redu Višnjičke seoske igre i ove su godine u Višnjici, na jednom mjestu, okupile veliki broj Višnjičaraca. I dok se dio njih natjecao, drugi su ih bodrili i navijali.

I ove se godine poštivalo jedno od najvažnijih pravila Višnjičkih seoskih igara, a to je da se na njima mogu natjecati isključivo ekipe iz Višnjice sastavljen od Višnjičaraca ili onih koji su na neki način vezani uz Višnjicu.

Na igrama je sudjelovalo ukupno šest ekipa – Donja Višnjica, Gornja Višnjica, Zlogonje, Bednjica, Zalužje i Komes brijeg, čiji su se članovi natjecali u skoku u dalj s mjesta, nošenju jajeta u žlici, skakanju u vreći, hodanju na štulama, nošenju košare na glavi, potezanju štapa, bacanju potkove uz štap, bacanju kamena s ramena, potezanju užeta, ispijanju piva i kuhanju kotlovine.
Potezanje užeta tradicionalno je privuklo najviše pažnje, tim više jer su se ove godine uže potezale i ženske ekipe.

Natjecanja su bila napeta, nije nedostajalo natjecateljskog naboja i želje za pobjedom, no nije se zaboravljalo da je riječ o druženju, posebice kad su u pitanju bile revijalne discipline – ispijanje piva i kuhanje kotlovine.

Iako revijalnog karaktera, titula najboljih kuhara kotlovine u Višnjici posebno se cijeni. Po odluci članova ocjenjivačkog suda u sastavu: brigadni general Zdravko Jakop, predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Maček, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Lepoglave Ivica Rudec, predsjednik udruge Prva kubura Stjepan Prašnički i predsjednik UŠR Lepoglavska Ves Dražen Breški, kojima su mnogi zavidjeli na dodijeljenom im zadatku, odlučilo je da je najbolje spravljena kotlovina Gornje Višnjice.

No, titulu pobjednika 3. višnjičkih seoskih igara ponijela je ekipa Donje Višnjice. Drugo je mjesto zauzelo Zalužje, a treće Zlogonje. Gornja Višnjica bila je četvrta, Bednjica peta, a Komes brijeg šesti.

Igre je organizirala UŠR "Sport za sve" Višnjica.