Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija Od utorka kreće škola plesa

Od utorka kreće škola plesa

ples-n

Ove srijede u Domu kulture održano je predstavljanje plesne škole „Plesnog kluba RITMO“ iz Ivanca, koji je počeo s predbilježbama za upis na plesni tečaj u Lepoglavi. Da bi svim zaiteresiranim Lepoglavčanima koji su se okupili pobliže dočarali umjetnost plesanja, mladi par osnovnoškolaca iz Lepoglave, koji već tri godine osvajaju medalje u kategoriji sportskog plesa, Alen Košćec i Nikolina Bistrović, otplesali su 10 – tak raznih plesova i time oduševili publiku.

Tom prilikom gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Alojz Gredelj pozdravili su ovu mogućnost upisa u plesnu školu, koja bi svoje treninge održavala u prostorima Doma kulture i iznenadili naše napredne male plesače uručivši Alenu Košćec i Nikolini Bistrović malu novčanu naknadu od 1500 kuna, koja će im pomoći u tom ozbiljnom i skupom sportu. Naknadu je dobila i još jedna mlada i nagrađivana plesačica, Sara Tvarog koju je spriječila bolest da pokaže svoje plesno umijeće. 

Na kraju, voditelj Plesnog kluba „RITMO“, Josip Grđan predstavio je cjelokupni plesni tečaj koji bi se održavao svaki utorak i četvrtak s početkom u 19 sati te objasnio koje će plesove polaznici moći naučiti uz kratak osvrt na povijest pojedinih plesova. Osim osnovnog tečaja koji traje 3 mjeseca,  postoji i napredni, kojim usavršavate svoje dosadašnje vještine, ali se i suočavate s puno težim koracima.

Na tečaj se upisalo ukupno 11 – tero plesa željnih lepoglavčana, a radi lakše poduke grupe, trebao bi biti podjednak broj muških i ženskih polaznika tako da su upisi još u tijeku i traju do utorka 16.02. u 19 sati kada tečaj počinje.

Foto: Bojan Migač