Ned05122021

Posljednje izmjene11:31:08 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo SPORTSKO PENJANJE Penjači SPK-a Direkt krenuli u novu sezonu BLOK lige

SPORTSKO PENJANJE Penjači SPK-a Direkt krenuli u novu sezonu BLOK lige


U Varaždinskoj penjačkoj dvorani održano je 1. kolo BLOK lige u kojem je na ukupno 46 smjerova snage je odmjerilo 109 natjecatelja podijeljenih u šest kategorija (PRO muški i PRO žene, HOBBY muški, MASTERS muški te Rekreativci muški i ženski).

Sportsko-penjački klub Direkt iz Lepoglave na natjecanju je nastupilo četiri natjecatelja u HOBBY kategoriji, jedan u novoj MASTERS kategoriji u kojoj se natječu penjači sa 40 i više godina i jedna natjecateljica u kategoriji rekreativki.

Najbolji rezultat ostvario je Ivan Štefičar koji je u MASTERS kategoriji osvojio 2. mjesto.

U HOBBY kategoriji, u konkurenciji 40 penjača nastupili su Ivan Štefičar (5. mjesto), Domagoj Pajtak (11. mjesto), Marko Veseljak (27. mjesto) i Valentin Mravlinčić (31. mjesto).

U kategoriji Rekreativke nastupila je Jelena Tucelj te zauzela 15. mjesto.

Sljedeće kolo BLOK-a održat će se 8. veljače u Zagrebu u penjačkoj dvorani Hive.

BLOK Kids

Ove godine startala je i BLOK liga za djecu (uzrast do 14 godina) koja se natječu u MINI (6-8 godina), MIDI (9-11 godina) i MAXI (12-14 godina) kategoriji djevojčica i dječaka.
Prvo kolo održano je u Bregani, uz domaćinstvo PK Breganja, a okupilo je 96 mladih penjačica i penjača.

Iz SPK Direkt nastupile su dvije mlade penjačice u MINI kategoriji za curice - Lana Rostohar koja je zauzela 3. mjesto i Melanija Rostohar koja je zauzela 4. mjesto što je odličan rezultat za njihovo prvo natjecanje.

Sljedeće kolo BLOK Kids lige održat će se 15. veljače u Lepoglavi.