Uto30112021

Posljednje izmjene02:56:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo SKUPŠTINA ZAJEDNICE SPORTSKIH UDRUGA GRADA LEPOGLAVE Sva izvješća prihvaćena jednoglasno

SKUPŠTINA ZAJEDNICE SPORTSKIH UDRUGA GRADA LEPOGLAVE Sva izvješća prihvaćena jednoglasno


Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave održala je proteklog vikenda redovitu sjednicu Skupštine.

Predsjednik Zajednice, Tonko Županić u poduljem je izvješću o radu Zajednice u protekloj godini istaknuo da je nakon prethodne dvije, 2018. godina donijela oporavak u financijskom smislu zahvaljujući povećanju sredstava koja su na račun Zajednice stigla iz gradskog proračuna. Pri tom je naglasio da su upravo gradska sredstva neophodna za rad Zajednice.
Najavio je Županić početak investicija u poboljšanje sportske infrastrukture. Prve od njih odnose se na uređenje travnatog igrališta i svlačionica na Sportsko rekreativnom centru. Travnato će se igralište urediti kroz projekt vrijedan oko 530.000 kuna, a kojem je nosioc Grad Lepoglave koji je dio sredstava (252.000 kuna) za njegovu realizaciju osigurao kroz natječaj LAG-a Sjeverozapad. S druge strane, projekt uređenja svlačionica Zajednica planira ostvariti na natječaju Županijskog nogometnog saveza.
Županić je istaknuo i da je Zajednica uvelike radila na popularizaciji sporta, posebice kad su u pitanju djeca i mladi.
- Osnovni smisao Zajednice nije stvaranje profita već uvjeta za bavljenje sportom što većeg broja građana – poručio je Županić.
U izvješću koje je podnio, a tiče se rada Zajednice u proteklom jednogodišnjem razdoblju, nabrojio je i uspjehe lepoglavskih sportaša i klubova, posebice onih koji su na državnoj razini ostvarili odlične rezultate.

Navedeno izvješće kao i ono o financijskom poslovanju članovi Skupštine usvojili su jednoglasno i bez rasprave.

Na kraju Skupštine okupljenima se obratio gradonačelnik Marijan Škvarić. Istaknuo je da je sport također zaslužan za razvoj Grada Lepoglave. Izrazio je zadovoljstvo time što je u sportske aktivnosti na gradskom području uključen veliki broj djece i što je sport zaslužan za suradnju s brojnim partnerima.
- Ove smo godine u Gradu za sport izdvojili 45 % više sredstava u odnosu na prethodnu godinu. Pored toga, Grad ulaže u razvoj sportske infrastrukture tako da na gradskom području imamo 10-ak malonogometnih igrališta. Izgradit ćemo ih još tako da će cijelo gradsko područje biti pokriveno igralištima na kojima će se građani moći baviti sportom. Uskoro otvaramo natječaj za izbor izvođača radova obnove travnatog nogometnog igrališta u Lepoglavi, a u planu je i projekt izgradnje kuglane vrijedan između 1.5 i 2 milijuna kuna – najavio je gradonačelnik Škvarić te kao još jednu novinu naveo i angažiranje profesionalnog savjetnika za sport koji će također raditi na razvoju sporta u Gradu Lepoglavi.