Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

GRADSKO VIJEĆE 4. sjednica Gradskog vijeća održana elektroničkim putem


Gradsko vijeće Grada Lepoglave održalo je 19. studenog 4. sjednicu. Zbog trenutne epidemiološke situacije sjednica je održana elektroničkim putem. Članovi vijeća o predloženim su točkama dnevnog reda glasali putem elektroničke pošte. Na isti su način postavili i vijećnička pitanja na koja će odgovore dobiti naknadno u pismenom obliku.

Opširnije...

IZ GRADA Gradska potpora obrazovanju u 2022. godini


Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić održao je sastanak s ravnateljima osnovnih škola s područja Grada Lepoglave. Na sastanku se raspravljalo o gradskoj potpori obrazovanju u 2022. godini za što Grad Lepoglava planira izdvojiti 858.000 proračunskih kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Pripreme za zimsko održavanje nerazvrstanih cesta i javnih površina


Potvrdom ugovora o održavanju nerazvrstanih cesta u zimskom uvjetima, sklopljenog između Grada Lepoglave i obrta Maček Transporti iz Žarovnice, započele su pripreme za nadolazeće zimsko razdoblje u kojem će zimska služba brinuti o održavanju 101 kilometra nerazvrstanih cesta te o oko 33 četvornih metara javnih površina na području Grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA Uređuje se nogostup uz državnu cestu D35


Uz državnu cestu D35, tzv. lepoglavsku zaobilaznicu, započeli su radovi na sanaciji nogostupa. Riječ je o gotovo pola milijuna kuna vrijednoj investiciji koju s Hrvatske ceste pokrenule u dogovoru s Gradom Lepoglavom, a zahvaljujući kojoj će biti uređen nogostup u duljini od oko 800 metara, na relaciji od glavnog ulaska u centar Lepoglave do željezničkog kolodvora.
U okviru navedenih radova bit će izgrađena cestovna odvodnja i uklonjene pružne tračnice koje je nekad koristila Kaznionica u Lepoglavi.

Opširnije...

IZ GRADA Povodom Dana mrtvih odana počast svim preminulim građanima


Povodom blagdana Svih Svetih u Gradu Lepoglavi je odana počast preminulim građanima. Posebna počast odana je poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašističkog terora u 2. svjetskom ratu.

Opširnije...

IZ GRADA Izgradnja društvenih domova u Žarovnici i Viletincu u završnoj je fazi


Izgradnja društvenih domova u Žarovnici i Viletincu privodi se kraju. Kako teku završni radovi uvjerio se gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednicima mjesnih odbora Žarovnica i Viletinec-Vulišinec, Stjepanom Vreskom i Franjom Ribićem obišao gradilišta.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava dodijelio potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja


Pet mladih obitelji potpisalo je 20. listopada s Gradom Lepoglavom ugovore o dodjeli bespovratnih gradskih potpora za izgradnju odnosno kupnju obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA Čestitka učiteljima i odgajateljima


Povodom Dana učitelja gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić posjetio je učitelje i odgajatelje u osnovnim školama i dječjim vrtićima na gradskom području.

Opširnije...

IZ GRADA Objavljena Lista prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju POS stana u Lepoglavi


Na službenoj internet stranici Grada Lepoglave objavljena je Lista prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Lepoglave.

Opširnije...