Čet02122021

Posljednje izmjene02:56:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Ostalo AKTUALNO Hoće li Grad Lepoglava financirati NK Varaždin?

AKTUALNO Hoće li Grad Lepoglava financirati NK Varaždin?


Župan Varaždinske županije Radimir Čačić ovih je dana predložio "zanimljiv" model financiranja varaždinskog nogometnog drugoligaš - Nogometnog kluba Varaždin. Ne bi to za nas bila toliko zanimljiva tema da prema tom modelu nije predloženo da dio sredstava za rad NK Varaždina osiguraju jedinice lokalne samouprave s područja Varaždinske županije. Župan Čačić je obrazlažući navedeni prijedlog rekao da svi JLS-i daju značajna sredstva za nogomet u svojim sredinama, a da je NK Varaždin vrh piramide i kvalitete regije sjever pa tako i prigoda da se "za par tisuća kuna" djeci da perspektiva za nogometni razvoj par kilometara dalje od njihovih gradova i općina.

Održan je i sastanak na kojem je predstavnicima JLS-a, koji su se sastanku odazvali, predstavljen navedeni model financiranja NK Varaždina. Među njima nije bilo gradonačelnika Grada Lepoglave, Marijana Škvarića koji se, potvrdio je u razgovoru za naš portal, baš i ne slaže s navedenim prijedlogom.
- Kao i uvijek, kad je riječ o financiranju sporta na bilo kojoj razini, o tom ću prijedlogu razgovarati s našim sportašima i vidjeti kakav je njihov stav. Grad Lepoglava značajnim sredstvima financira rad sportskih klubova i udruga s gradskog područja jer je naš primaran cilj pomoći upravo njima. Kao europskom gradu sporta želimo što više građana uključiti u sportske aktivnosti, bilo kroz sportske klubove ili rekreativno, tako da nam je primarno ulagati u sport na području našeg grada i u korist naših građana koji se većinom uključeni u sportske aktivnosti upravo u našem gradu – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

S druge strane, sa županijske razine, ni prije ni sada, i nisu baš stizala sredstva kojima bi se financirali klubovi s područja Grada Lepoglave, barem oni koji se natječu u najvišem rangu, primjerice Ženski nogometni klub Lepoglava koji se natjecao u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi.

Županov prijedlog financiranja NK Varaždin oštro je napala županijska organizacija Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati, čiji je član i gradonačelnik Škvarić. U priopćenju medijima prozvali su župana Čačića da prijeti da će općine i gradovi koji ne podrže njegov prijedlog financiranja NK Varaždin, ostati bez sredstava Županijske uprave za ceste što znači da se na njihovom području neće financirati sanacije cesta i klizišta.