Uto30112021

Posljednje izmjene02:56:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Ostalo TRIBINA Saborski zastupnik Ivan Lovrinović u Lepoglavi govorio o problemima malih poljoprivrednika

TRIBINA Saborski zastupnik Ivan Lovrinović u Lepoglavi govorio o problemima malih poljoprivrednika


- Mali poljoprivredni proizvođači prepušteni su sami sebi. Teško se mogu oduprijeti velikim proizvođačima i lancima. Primorani su sami obavljati veliki opseg poslova, a ne isključivo baviti se poljoprivrednom proizvodnjom – istaknuo je na tribini "Projekt osnivanja zadruge za proizvođače mlijeka i mesa", održanoj u Lepoglavi, saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku prof. dr. Ivan Lovrinović.

Kao rješenje tog problema stranka Promijenimo Hrvatsku, koja je organizirala navedenu tribinu, nudi projekt osnivanja 100 zadruga u Hrvatskoj koje bi objedinile male poljoprivredne proizvođače što je, istaknuo Lovrinović, jedina garancija njihova opstanka, a time u konačnici i poboljšanja demografske slike Hrvatske.

Na tribini je predstavljen projekt osnivanja zadruge za područje bivše općine Ivanec o čemu je okupljenima, o potencijalima koje navedeno područje ima i mogućnostima koje pruža članstvo u zadruzi, govorio mr.sc. Zdravko Lešić.

- Stranka Promijenimo Hrvatsku pružit će potrebnu pomoć kod osnivanja zadruge – najavio je Lovrinović te poručio da onima koji žele raditi i proizvoditi moraju biti otvorena sva vrata.

Tribini je prethodilo okupljanje članova stranke Promijenimo Hrvatsku čiji je povjerenik za područje grada Lepoglave Ivan Benčina.