Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Ostalo

LOKALNI IZBORI Marijan Škvarić kreće po peti gradonačelnički mandat


Sadašnji gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić istaknuo je svoju kandidaturu za mjesto gradonačelnika Grada Lepoglave na predstojećim lokalnim izborima. Kao kandidat Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata krenuo je tako u utrku za svoj peti gradonačelnički mandat.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI Hrvoje Kovač istaknuo kandidaturu za gradonačelnika Grada Lepoglave


Hrvoje Kovač
kandidat je Socijaldemokratske partije Hrvatske za gradonačelnika Grada Lepoglave na predstojećim lokalnim izborima.

Opširnije...

AKTUALNO Počela predstavljanja kandidata za lokalne izbore, Vjeran Ježek kandidat Reformista za gradonačelnika Grada Lepoglave


Uoči lokalnih izbora koji nas očekuju u svibnju ove godine, na kojima će se birati gradonačelnik i članovi Gradskog vijeća, krenula su i prva predstavljanja kandidata.
Narodna stranka - Reformisti predstavila je svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike u Varaždinskoj županiji. Kao kandidat za gradonačelnika Grada Lepoglave predstavljen je Vjeran Ježek.

Opširnije...

IZBORI 2020 Najviše glasova u Gradu Lepoglavi dobio HDZ


Najviše birača s područja Grada Lepoglave koji su glasali na parlamentarnim izborima održanima 5. srpnja svoj je glas dalo HDZ-u, zatim Restart koaliciji, a potom HNS-u.

Opširnije...

AKTUALNO Kovač: Potrebno je djelomično otvaranje granice jer građani ne mogu do mirovina i liječnika


U jeku relaksiranja mjera vezanih uz trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, među gradovima i općinama u pograničnom području sa susjednom Republikom Sloveniju razvija se inicijativa za djelomičnim otvaranjem granice i omogućavanja prelaska iste za građane s obiju strana.

Opširnije...

MEĐUNARODNA SURADNJA Kovač o otpornosti mladih u Finskoj


Proteklog je tjedna u Finskoj, u okolici Helsinkija održan četvrti susret radne skupine stručnjaka koji rade s mladima iz Finske, Jordana i Hrvatske, a u sklopu pilot projekta „Youth Work for Resilience“. Jedan od članova delegacije iz Hrvatske koju predstavlja Agencija za mobilnost i programe Europske unije je i nedavno imenovani mentor Agencije i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Opširnije...

PREDSJEDNIČKI IZBORI Zoranu Milanoviću najviše glasova u Gradu Lepoglavi


Nakon obrađenih svih 19 biračkih mjesta na području Grada Lepoglave najviše glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora dobio je kandidat Zoran Milanović.

Opširnije...

RADNI POSJET BRISELU Zamjenik gradonačelnika Kovač u radnom posjetu Europskom parlamentu


Na poziv zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule, zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač boravio je u Briselu u radnom posjetu Europskom parlamentu.
Uoči radnog posjeta Europskom parlamentu uvodno je održan susret u Stranci europskih socijalista (PES) gdje su delegati iz Hrvatske dobili svježe informacije o novoj političkoj konfiguraciji u Europi, odnosno o politikama koje PES stavlja na agendu diljem Europe, a koje se fokusiraju na solidarnost, jednakost, slobodu i zaštitu okoliša.

Opširnije...

POLITIKA HSS raskinuo koaliciju s HDZ-om


Jučer (4. travnja) je, nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Lepoglave, održana kratka konferencija za medije na kojoj je predsjednik GO HSS-a Grada Lepoglave, Željko Šoštarić, ispred GO HSS-a Grada Lepoglave i nezavisnog vijećnika Borisa Šinka pročitao priopćenje kojim obavještava javnost da Gradska organizacija HSS-a Grada Lepoglave raskida koalicijski sporazum s Gradskom organizacijom HDZ-a Grada Lepoglave potpisan uoči drugog kruga lokalnih izbora za gradonačelnika, 28. svibnja 2017. godine

Opširnije...

EUROPSKE INSTITUCIJE Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač imenovan na dužnost u Skupštinu europskih regija


U švedskom gradu istoimene regije Örebro održano je proljetno zasjedanje Skupštine europskih regija, najveće neovisne mreže regija u široj Europi koja okuplja regije iz 35 zemalja - od Norveške do Turske i od Rusije do Portugala. Skupština europskih regija prisutna je svugdje na europskom kontinentu, unutar i izvan Europske unije.

Opširnije...

AKTUALNO Županijska skupština prihvatila prijedlog Odluke o projektu "Nogometna akademija", na potezu Gradsko vijeće


Skupština Varaždinske županije prihvatila je Odluku o projektu "Nogometna akademija". Dok je većina vijećnika podigla ruke za ovaj prijedlog, protiv su bili vijećnici SDP-a i Živog zida. Vijećnici HNS bili su suzdržani.

Opširnije...

AKTUALNO Hoće li Grad Lepoglava financirati NK Varaždin?


Župan Varaždinske županije Radimir Čačić ovih je dana predložio "zanimljiv" model financiranja varaždinskog nogometnog drugoligaš - Nogometnog kluba Varaždin. Ne bi to za nas bila toliko zanimljiva tema da prema tom modelu nije predloženo da dio sredstava za rad NK Varaždina osiguraju jedinice lokalne samouprave s područja Varaždinske županije. Župan Čačić je obrazlažući navedeni prijedlog rekao da svi JLS-i daju značajna sredstva za nogomet u svojim sredinama, a da je NK Varaždin vrh piramide i kvalitete regije sjever pa tako i prigoda da se "za par tisuća kuna" djeci da perspektiva za nogometni razvoj par kilometara dalje od njihovih gradova i općina.

Opširnije...

DAN GRADA Održana svečana sjednica Gradskog vijeća


Budnicom Limene glazbe Lepoglava lepoglavskim ulicama, u jutarnjim je satima 8. prosinca počela proslava Dana grada Lepoglave i lepoglavske župe.

Opširnije...

PROSLAVA DANA GRADA Grad Lepoglava i Sveti Nikola darivali najmlađe


Grad Lepoglava i ove je godine na blagdan Svetog Nikole, koji se poklapa s višednevnom proslavom Dana grada, za svoje najmlađe sugrađane pripremio brojne slatke paketiće koje im je podijelio upravo Sveti Nikola.

Opširnije...

TRIBINA Saborski zastupnik Ivan Lovrinović u Lepoglavi govorio o problemima malih poljoprivrednika


- Mali poljoprivredni proizvođači prepušteni su sami sebi. Teško se mogu oduprijeti velikim proizvođačima i lancima. Primorani su sami obavljati veliki opseg poslova, a ne isključivo baviti se poljoprivrednom proizvodnjom – istaknuo je na tribini "Projekt osnivanja zadruge za proizvođače mlijeka i mesa", održanoj u Lepoglavi, saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku prof. dr. Ivan Lovrinović.

Opširnije...

SAVJET MLADIH Objavljene pravovaljane kandidature


Temeljem upućenog poziva za predlaganje članova za Savjet mladih Grada Lepoglave, organizacije s gradskog područja kandidirale su svoje članove za članove Savjeta mladih. Pristiglo je šest prijava sa sedam istaknutih kandidatura.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI 2017 Članove Gradskog vijeća grada Lepoglave građani će birati sa šest lista


Objavljene su službene kandidacijske liste za izbor članova Gradskog vijeća grada Lepoglave među kojima će građani 21. svibnja odabrati 15 članova Gradskog vijeća.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI U utrci za mjesto gradonačelnika grada Lepoglave četiri kandidata


Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je službenu listu kandidata za izbor gradonačelnika grada Lepoglave.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI HDZ potvrdio kandidaturu Tonka Županića za gradonačelnika i Roberta Dukarića za zamjenika gradonačelnika


Izaslanstvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice predalo je gradskom izbornom povjerenstvu kandidaturu s prikupljenim potpisima za gradonačelnika grada Lepoglave i kandidacijsku listu za Gradsko vijeće. Time je potvrđena kandidatura Tonka Županića za gradonačelnika grada Lepoglave te Roberta Dukarića za zamjenika gradonačelnika.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI Predaja kandidature koalicija HNS-SDP-HSU za gradonačelnika Lepoglave i Gradsko vijeće


Aktualni gradonačelnik Lepoglave i kandidat HNS-a, SDP-a i HSU-a za to mjesto, Marijan Škvarić, koji je u utrci za svoj četvrti mandat na čelu tog grada, zajedno s kandidatom za zamjenika Hrvojem Kovačem i predstavnicima HSU-a predao je u srijedu potpise za potporu kandidaturi te listu za Gradsko vijeće.

Opširnije...

POLITIKA Marijan Škvarić istaknuo kandidaturu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima


Ove će se godine održati lokalni izbori na kojima će građani u gradovima i općinama diljem Hrvatske birati gradonačelnike i načelnike te članove gradskih i općinskih vijeća. U gradu Lepoglavi uz gradonačelnika birat će se 15 članova Gradskog vijeća.

Opširnije...