Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Iz Županije

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Vijećnik Hrvoje Kovač iznio nezadovoljstvo pacijenata ugradnjom podizne platforme, a ne lifta u zgradu Doma zdravlja u Lepoglavi


Nakon godina slanja apela i molbi da se u zgradi Doma zdravlja u Lepoglavi ugradi lift prošle su godine, u okviru projekta koji provodi Varaždinska županija, započeli radovi kojima bi se u navedenom objektu trebao riješiti problem pristupa pacijenata ambulantama, prije svega ambulanti za fizikalnu terapiju. No, umjesto toliko traženog lifta u objekt je ugrađena podizna platforma upitne funkcionalnosti kad je u pitanju njeno korištenje.
Na taj je problem na danas (4. srpnja) održanoj sjednici Skupštine Varaždinske županije upozorio zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, ujedno i županijski vijećnik, Hrvoje Kovač.

Opširnije...

AMBULANTA U VIŠNJICI Pitanje rada ambulante u Višnjici na županijskoj Skupštini


Korisnici zdravstvenih usluga ordinacije obiteljske medicine u Višnjici, većinom je riječ o mještanima Višnjice, sve su zabrinutiji za njenu budućnost. O radu navedene ordinacije sve se češće raspravlja, a mještani Višnjice se s bojazni pitaju prijeti li ordinaciji u Višnjici zatvaranje. O radu i budućnosti ordinacije u Višnjici sve se češće raspravlja i u nadležnim upravama i tijelima od kojih pacijenti traže rješavanje problema. Zatražio je to i vijećnik županijske Skupštine Robert Maček (HDZ) na posljednjoj održanoj sjednici Skupštine.

Opširnije...

VIDEO: VIJEĆE ZA PREVENCIJU: Stanje u županiji zadovoljavajuće

Vijeće za prevenciju Varaždinske županije održalo je u Ivancu svoju drugu redovnu sjednicu, na kojoj su bili prisutni i predstavnici lokalnih vijeća za (komunalnu) prevenciju općina i gradova Županije, kao i načelnici policijskih postaja, a ispred našeg grada u radu Vijeća sudjelovao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Opširnije...

Studenti, do 15.11. prijavite se za sufinanciranje troškova prijevoza

Na internetskim stranicama Varaždinske županije objavljen je Javni poziv redovitim studentima s područja Varaždinske županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2013./14., koji je otvoren do 15. studenoga 2013. godine.

Opširnije...

Proglašena elementarna nepogoda od suše, prve procjene govore o 80 milijuna kuna štete

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar proglasio je elementarnu nepogodu uzrokovanu dugim sušnim razdobljem bez oborina tijekom lipnja, srpnja i kolovoza za prodručje 18 jedinica lokalne samouprave, među kojima je i grad Lepoglava.

Opširnije...

Prvi tjedan nastave besplatno do srednjih škola

Obzirom da će se idući tjedan donijeti Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza učenika srednjih škola, prijevoznici će, do donošenja navedene odluke i sklapanja ugovora, učenicima s područja Županije omogućiti besplatno korištenje prijevoza.

Opširnije...

Prvi paket investicija u škole

S ciljem utvrđivanja statusa projekata dogradnje i izgradnje školskih i sportskih objekata prema modelu javno-privatnog partnerstva u Sv.Iliji, Ivancu, Oštricama, Martijancu, Donjoj Voći, Kamenici, Remetincu i Medicinskoj školi pri čemu će u financiranju, tj. plaćanju godišnje vrijednosti novih najamnina objekata resorno ministarstvo sudjelovati s 55 posto, Županija s 35 posto, a gradovi i općine s 10 posto, u Varaždinskoj županiji održan je sastanak svih sudionika u projektu, odnosno gradonačelnika i načelnika te ravnatelja s predstavnicima Varaždinske županije, Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) i Agencije za javno-privatno partnerstvo (AJPP).

Opširnije...

Sufinanciranje prijevoza studenata

Varaždinska županija će redovitim studentima u akademskoj godini 2012./2013. koji studiraju na visokim učilištima diljem Republike Hrvatske sufinancirati troškove prijevoza.

Opširnije...

Uključiti mlade u razvojne procese!

Uoči Međunarodnog dana mladih (12.8.) u lepoglavskom je Centru za mlade u sklopu Festivala mladih održana 2. Konferencija savjeta mladih Varaždinske županije.

Opširnije...

"Zeleno" poslovanje u školama

I lepoglavske škole početi će primijenjivati načela "zelenog" poslovanja. Naime, proteklog su tjedna UNDP Hrvatska, projekt Poticanja energetske efikasnosti i Varaždinska županija potpisale Pismo namjere za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije. Pismo namjere potpisali su stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton i župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Opširnije...

Video: Stanje sigurnosti - dobro!

U Lepoglavi je u četvrtak 8. veljače održana 4. sjednica Vijeća za prevenciju Varaždinske županije na kojem su prisutni članovi vijeća imali prilike čuti izvješće o stanju sigurnosti na području Varaždinske županije u 2011. godini. Nakon pozdravnih riječi predsjednika vijeća za prevenciju ujedno i zamjenika župana Varaždinske županije Milana Pavlekovića, izvješće o stanju sigurnosti je prezentirao načelnik PU Varaždinske Rade Sitar koji je pritom istaknuo kako je stanje sigurnosti na području Varaždinske županije dobro.

Opširnije...

Javni poziv za članove Savjeta mladih

Ovih je dana župan Varaždinske županije raspisao javni poziv za predlaganje kandidata/kandidatkinja za članove Savjeta mladih Varaždinske županije.

Opširnije...

Smjeniti upravu HŽ-a pa vratiti liniju

Večernji vlak od 22.22 sata koji je prometovao na relaciji Varaždin – Ivanec – Lepoglava– Golubovec ne vozi već više od mjeseca dana. U tom je vremenu, kako prenosi Večernji list održano niz sastanaka s HŽ-om, no dogovor nije postignut.

Opširnije...

Načelnici reagiraju na optužbe HDZ-a

Povodom priopćenja HDZ-a Varaždinske županije u kojem podržava izjave ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka koji je pak izjavio da je tokom zadnjih tri godine u općinu Bednja uloženo 24,8 milijuna, u Lepoglavu 40,2 milijuna kuna, a u Ivanec 18,2 miljuna kuna državnih potpora, tražili smo reakcije čelnih ljudi prozvanih gradova i općine.

Opširnije...

Karamarkova obrana oštro reagira

"Razbacivanje milijunima" ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka koji je izjavio da su neutemeljene primjedbe ivanečkih gradova i općina o nedovoljnim državnim potporama, dodavši da je na to područje u zadnje tri godine ušlo više od 165 milijuna kuna potpora, diglo je mnoge na noge.

Opširnije...

Štromar: Izlaz u novim izborima

Varaždinski župan Predrag Štromar gostovao je na predavanju pod nazivom „Zašto izbori“ koja  je u sklopu HNS-ove serije tribina održana u petak, 20. svibnja u Domu kulture. Kritizirao je vladajuću koaliciju za neprovođenje koalicijskog sporazuma, podsjetivši da je tim sporazumom previđeno da će lokalne jedinice moći zadržati 20 posto poreznih prihoda, a izlaz vidi u novim izborima.

Opširnije...

Predavanje Predraga Štromara

HNS Podružnica Lepoglava ovog petka 20. svibnja s početkom u 20 sati organizira predavanje na temu „Zašto izbori“.

Opširnije...

Lepoglava istaknuta u prevenciji

U Županijskoj se palači u ponedjeljak 20. prosinca sastalo novoosnovano Vijeće za prevenciju Varaždinske županije. Cilj osnivanja Vijeća je koordiniranje lokalnih programa prevencije kriminaliteta na području Županije, zbog unaprjeđenja stanja opće sigurnosti građana, javnog reda, zaštite materijalnih dobara te povećanja ukupne kvalitete života.

Opširnije...

Županija - strategija razvoja turizma

Pripremajući Strategiju razvoja turizma Varaždinske županije, Upravni odjel za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije uputio je poziv jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, poduzetnicima u turizmu, vlasnicima objekata sa smještajnim kapacitetima, da se aktivno uključe u izradu Strategije.

Opširnije...

Lepoglavčani u Županijskom Savjetu mladih

Danas je u Varaždinskoj županiji održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih - savjetodavnog tijela Županijske skupštine koje promiče aktivno i odgovorno sudjelovanje mladih u društvenom odlučivanju sukladno Zakonu i Statutu Županije - na kojoj je Hrvoje Kovač iz Lepoglave izabran za predsjednika Savjeta maldih, dok je Ana Šešet iz Varaždina izabrana za potpredsjednicu Savjeta.

Opširnije...

Novčane potpore umirovljenicima

Jutros su Gradskoj vijećnici predstavnici Županijskog Poglavarstva Varaždinske županije uručili novčane potpore umirovljenicima u iznosu od 200,00 kn.

Kriterij za dodjelu potpore bila je mirovina do 1500,00 kuna po korisniku bez dodatnih izvora prihoda kao što su inozemne  mirovine, ugovor o dijelu, dohodovne i poljoprivredne potpore, invalidnine i drugi oblici zaštitnih dodataka.

Od samog početka uručivanja potpora vladala je velika gužva, ali i ugodna atmosfera. Okupilo se oko šezdesetak  umirovljenika koji nisu krili svoje zadovoljstvo i sreću zbog primljene potpore. Kažu umirovljenici da im je danas svaka kuna bitna, te su zahvalni na tome što je Županije u ovim teškim vremenima pronašla sredstva i pokazala im da je svjesna njihovog teškog materijalnog stanja.