Uto28072020

Posljednje izmjene02:59:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

23. GRADSKO VIJEĆE Pitanja vijećnika


Na 23. sjednici Gradskog vijeća vijećnici su postavili niz vijećničkih pitanja.

Opširnije...

VIJEĆNIČKA PITANJA Zašto je prvo otpušten, a potom vraćen na posao djelatnik TKIC-a


I 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave standardno je započela vijećničkim pitanjima od kojih su neka izazvala burnu raspravu, a izrečena je i opomena vijećniku Stjepanu Črepinku zbog nepoštivanja Pravilnika o radu Gradskog vijeća.

Opširnije...

23. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA LEPOGLAVE Slijedi osnivanje podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici te otvaranje novih radnih mjesta


Gradsko vijeće Grada Lepoglave na svojoj je 23. sjednici održanoj 30. srpnja jednoglasno prihvatilo izmjene i dopune Statuta i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Lepoglava čime su stvoreni uvjeti za osnivanje podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici gdje se kraju privode radovi na izgradnji objekta novog dječjeg vrtića. Ujedno, tim je izmjenama i dopunama dana suglasnost za uspostavu novih radnih mjesta kako u budućoj podružnici Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici tako i u Lepoglavi gdje se, nakon izvršene adaptacije i uređenja postojećeg vrtićkog objekta, otvaraju novi odjeli i devet novih radnih mjesta

Opširnije...

IZ GRADA Zdravstveno ispravna voda prioritet Grada Lepoglave


U današnje vrijeme koje je obilježeno pandemijom korona virusa, svaka aktivnost koja se provodi s ciljem zaštite ljudskog zdravlja je od velike koristi i značaja. Uvažavajući navedeno, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je smjernice u kojima se ističe važnost provođenja dezinfekcije vode za ljudsku potrošnju. Radi se o mjeri koja je obvezna i provodi se u svim javnim vodoopskrbnim sustavima sredstvima na bazi klora, odnosno radi se o 15 % vodenoj otopini natrijevog hipoklorita koja učinkovito dezinficira cjevovode za pitku vodu, bez štetnosti za ljudsko zdravlje.

Opširnije...

IZ GRADA Traju pripreme za održavanje 24. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi


U jeku odgode brojnih manifestacija zbog epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, u Lepoglavi traju pripreme za 24. Međunarodni festival čipke koji će se održati ovog rujna i to u virtualnom obliku.

Opširnije...

IZ GRADA Proveden natječaj za dodjelu ovogodišnjih gradskih potpora u poljoprivredi, OPG-ima dodijeljeno 120.000 kuna potpora


I ove godine Grad Lepoglava razvoj poljoprivredne proizvodnje na gradskom području podupire i dodjelom bespovratnih novčanih potpora poljoprivrednim gospodarstvima.
Ove je godine za tu namjenu izdvojeno 150.000 proračunskih kuna namijenjenih poljoprivrednim gospodarstvima koja su se javila na javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi raspisan od strane Grad Lepoglava početkom lipnja ove godine.

Opširnije...

IZ GRADA Nastavlja se prekogranična suradnja s Općinom Cirkulane


Grad Lepoglava i susjedna slovenska Općina Cirkulane održali su u Lepoglavi radni sastanak kojim je nastavljena odlična prekogranična suradnja dviju jedinica lokalne samouprave koje dugi niz godina aktivno surađuju na poboljšanju životnih uvjeta građana koje, unatoč tome što su razdvojeni državnom granicom, vežu zajednički interesi te komunalni i infrastrukturni problemi.

Opširnije...

IZ GRADA Zeleni paviljoni za stambene zgrade


Stambene zgrade na području Grada Lepoglave dobit će zelene paviljone u kojima će se, "pod ključem", nalaziti spremnici za mješani komnualni otpad, plastiku, papir i bio otpad. Pristup do tih spremnika imat će samo stanari koji ih koriste. Na taj će se način povećati učinkovitost selektiranja otpada, ali i spriječiti neodgovorne pojedince koji ne žive u stambenim zgrada da svoj otpad odlažu u spremnike koje za odlaganje otpada koriste upravo stanari.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava za kraj školske godine nagrađuje odlikaše izletom


- Ova školska godina bila je sve samo ne uobičajena. Učitelji, roditelji, a ponajviše učenici suočili su se s nepredviđenim izazovima i nije im bilo lako. No, unatoč svemu školska je godina uspješno privedena kraju. Uspjeh je to onih koji su organizirali održavanje nastave u novonastalim uvjetima, a što je predstavljalo veliki izazov. Uspjeh je to i učitelja koji su se prilagodili novonastalim uvjetima i s istim se žarom i ljubavlju brinuli o svojim učenicima, a ponajviše je to uspjeh učenika koji su, odvojeni od školskih klupa, svojih prijatelja i učitelja, završili ovu neuobičajenu školsku godinu – poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić povodom završetka ove neuobičajene školske godine koju je obilježilo odvijanje nastave izvan školskih klupa.

Opširnije...