Pon25012021

Posljednje izmjene06:36:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport POLITIKA Gradonačelnik prozvao župana zbog loše mobilnosti građana

POLITIKA Gradonačelnik prozvao župana zbog loše mobilnosti građana


Zamjenik predsjednika HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić održao je konferenciju za medije na kojoj se, govoreći o mobilnosti građana Varaždinske županije, osvrnuo na problem s kojim se suočavaju građani Lepoglave i okolnih jedinica lokalne samouprave kada je u pitanju prometna povezanost krajeva u kojima žive sa županijskim centrom te drugim sredinama. Pri tom je prozvao župana Radomira Čačića da ne čini ništa da bi se u tom pogledu išta promijenilo. Dapače, spočitao mu je da svojom bahatošću koči ranije planirane projekte koji su trebali građanima omogućiti bolju mobilnost.

- Brinem za građane koji ukazuju na problem korištenja javnog putničkog prijevoza. Primjerice, u Lepoglavi putnici koji koriste željeznički prijevoz ne mogu u popodnevnim satima uči u čekaonicu koja je zatvorena budući da zbog racionalizacije koju provodi HŽ druga smjena ne radi. Pored toga, vozni je red neprimjeren i ne odgovara putnicima. S druge strane, župan prodaje iluzije o brzoj cesti i željezničkoj spojnici. Govori kako će sve to riješiti u svojem mandatu. To je neozbiljno govoriti i tako se ponašaju neozbiljni političari. Na upit što je s prugom i lepoglavskom spojnicom župan odgovara da se već dvije godine s tim mrcvari i da za to nema živaca jer nije napravio ništa – rekao je Škvarić dodajući da u izvješćima podnesenim Skupštini Varaždinske županije, u dijelu koji se odnosi na promet i provedbu projekta integriranog javnog prijevoza, župan navodi da na području integracije u Lepoglavi nije uspostavljena niti jedna pilot linija zbog važećih propisa kao i zbog nekooperativnosti drugih bitnih čimbenika. Vezano za nekooperativnost koju je župan istaknuo kao jedan od problema, Škvarić je konstatirao da ona ima zasigurno veze sa županovom bahatošću zbog koje ne može uspostaviti kooperativne odnose s Hrvatskim željeznicama, Hrvatskim cestama i ministarstvima pa zbog toga projekt stoji.

- 2017. godine uveden je master plan, a još 2013. godine sam kao gradonačelnik s Hrvatskim željeznicama napravio studiju, analizu i evidenciju potreba za integralnim prijevozom. Dokle će građani čekati da netko u Županiji nešto napravi po tom pitanju. Zbog županove bahatosti trpe građani Lepoglave kao i ostali građani Varaždinske županije. Pozivam župana da prestane biti bahat i počne raditi svoj posao – rekao je Škvarić te dodao da je župan Čačić jedini župan Varaždinske županije koji nije uspio kraju privesti svoj mandat.

- Ove izbore župan Čačić nije dobio zahvaljujući svojoj veličini već na činjenici da je i sada u koaliciji s HDZ-om. Da nema njih, nema ni župana – poručio je Škvarić zazivajući izbore.

Istaknuo je i da je mobilnost građana jedna od demografskih mjera u koje spada i izgradnja dječjih vrtića u čemu prednjači Grad Lepoglava na čijem se području grade odnosno uređuju čak dva dječja vrtića.