Pon25012021

Posljednje izmjene06:36:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport DAN ŽENA Lepoglavski SDP-ovci sugrađankama dijelili karanfile

DAN ŽENA Lepoglavski SDP-ovci sugrađankama dijelili karanfile


Povodom Međunarodnog dana žena, Gradska organizacija SDP-a Lepoglava tradicionalno je svoje sugrađanke darivala karanfilima uz iskrene čestitke povodom njihovog dana.

Dijeleći im karanfile, Dan žena sugrađankama su čestitali predsjednik Gradske organizacije, Hrvoje Kovač, predsjednik Foruma seniora SDP-a Lepoglava i Mjesnog odbora Vulišinec-Viletinec, Stjepan Špiranec te predsjednik Mjesnog odbora Purga, Ivo Hojsak.

- Nemam ništa protiv bilo kakvog darivanja i toplih riječi, ali karanfili su tradicija i bez njih Dan žena nije to što jest - kazala je jedna od građanki.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Hrvoje Kovač naglasio je važnost Međunarodnog dana žena u današnjem svijetu kad su naoko prava muškaraca i žena izjednačena.
Dan žena je svaki dan, ama baš svaki. Danas smo samo nekako organizirano svjesniji te činjenice. Ipak, dobre je želje uvijek važno i dobro davati i očekivati.. Danas slavimo žene diljem svijeta, slavimo vaš ekonomski, socijalni i politički uspjeh u koji ste utkale cijelu sebe svih ovih godina borbe za svoja prava. Poštovanje, ljubav i priznanje – to su glavne riječi kojima se danas opisuje ovaj dan, ali danas više no ikad, važno je podsjetiti kako sva prava, koja danas imate, nisu vam bila samo tako “data”, za njih ste se morale izboriti, a ta borba često je bila žestoka i teška. Ali uspjele ste! Nekad ste tražile svoje heroje, ali vama zapravo ne trebaju heroji, uzori u koje se možete ugledati jer je dosta samo pogledati u ogledalo i vidjeti pravog heroja koji može koračati ovim svijetom ponosno, slobodna duha i otvorenog uma. Sretan vam vaš dan, jedan od vaših mnogih u godini. Sretan vam Međunarodni dan žena uz želju da ostvarite svoje pravo na pola neba, pola zemlje i pola moći – poručio je Kovač.

Lepoglavski su SDP-ovci ove godine obišli žene koje rade u trgovinama, dućanima, javnim službama…baš kako bi ukazali na radnice koje čine temelj svakog društva, a koje su povijesni simbol borbe za ženska prava.