Pon25012021

Posljednje izmjene06:36:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport POLITIKA Održana konvencija lepoglavskog SDP-a

POLITIKA Održana konvencija lepoglavskog SDP-a


Gradska organizacija SDP-a Lepoglava održala je svoju redovitu tematsko-izvještajnu konvenciju.

2018. godina za nas je bila dosta radna, a sve dobro što smo ostvarili dogodilo se kroz značajan angažman naših gradskih vijećnika i naše aktivne uloge u obnašanju izvršne vlasti putem koje smo inicirali niz aktivnosti iz domene kreiranja novih javnih politika koji se tiču svih građana. Od najznačajnijih, izdvojio bih našu aktivnu ulogu u resoru obrazovanja i socijalne skrbi gdje nastojimo kroz jedan drugačiji pristup utjecati na poboljšanje kvalitete života naših najranjivijih građana, ali i omogućiti bolju poziciju za mlade u sustavu formalnog obrazovanja – kazao je predsjednik GO SDP-a Lepoglava, Hrvoje Kovač podnoseći Izvješće o radu.

Lepoglavski SDP aktivnostima svojih Foruma aktivno doprinosi povećanju kvalitete društvenog života u Lepoglavi tematiziranjem onih važnih društvenih tema koje su kroz godinu bile aktualne poput položaja radnika u današnjem društvu, odnosa prema starijim sugrađanima ili prepoznavanjem potencijala mladih kao savjesti svakog društva, isatknuto je na Konvenciji.
Lepoglavski SDP jedan od svojih postulata razvoja organizacije bazira na transparentnosti i otvorenom dijalogu prema svim građanima. S tom smo premisom tijekom 2018. godine aktivno radili na približavanju stranke svim građanima putem povećane vidljivosti naše organizacije. Danas, godinu dana kasnije, SDP Lepoglava izrasta u jednu respektabilnu, stručnu i aktivnu organizaciju. Ponosan sam na sve članove koji su pridonijeli u stvaranju ovog novog SDP-a i koji su zaslužni za svako slovo iz našeg zajedničkog izvješća o radu – zaključio je svoje izlaganje Kovač.

"Nema više labavo"

Tijekom Konvencije prikazan je kratak film o aktivnostima organizacije u 2018. godini te je predstavljen novi broj Forumaša, glasila GO SDP-a Lepoglava koje predstavlja aktivnosti SDP-a i tematizira one aktivnosti koje se primarno odnose na lepoglavsko područje i rad lepoglavskih SDP-ovaca.
2019. godinu lepoglavski će SDPovci provesti izrazito radno jer su pred njima brojni novi izazovi koje je predsjednik Kovač spomenuo u predstavljanju Programa rada za 2019. godinu naglasivši pritom aktivnosti vezane uz predstojeće izbore za Europski Parlament te izbore za mjesne odbore.

SDP će u predstojeću europsku izbornu utrku najvjerojatnije ići sam. Stranka očekuje tri mandata za Europski Parlament, a za koja ćemo se svi zajedno morati izboriti. Za mjesne odbore situacija je još uvijek otvorena. SDP treba definirati i provoditi politiku stranke kroz Programe i kroz svakodnevnu brigu za građane i njihove potrebe, a naročito kroz socijalne programe i programe zapošljavanja. Moramo nastaviti aktivnosti stranke kroz rad naših gradskih vijećnika – putem pitanja, prijedloga i inicijativa te kontaktirati s građanima na terenu radi sagledavanja njihovih potreba i interesa te uvrštavanja istih u Programe u gradski Proračun i zalaganje za njihovu aktivnu provedbu. Nema više labavo – zaključio je Kovač.

Od ostalih aktivnosti, lepoglavski će SDP-ovci u prvoj polovici godine aktivnosti prilagoditi spomenutim izborima, ali nastaviti s tribinama, okruglim stolovima i ponajviše radom u zajednici i za zajednicu izvan komfornog i sigurnog okvira društvenih mreža jer se život sa svim svojim problemima događa upravo u zajednici, među ljudima.