Pon25012021

Posljednje izmjene06:36:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport STRANČKE AKTIVNOSTI Lepoglavske SDP-ovke donacijom se uključile u obilježavanje Dana narcisa

STRANČKE AKTIVNOSTI Lepoglavske SDP-ovke donacijom se uključile u obilježavanje Dana narcisa


Kao i proteklih godina, Forum žena SDP-a Lepoglava aktivno se, kupnjom buketića narcisa, uključio u obilježavanje Dana narcisa, simbola borbe protiv karcinoma dojke.

Predsjednica Foruma žena Ružica Kučar u pratnji članica Foruma, tajnice Gradske organizacije Željke Paske te zamjenika predsjednika Gradske organizacije Siniše Štefičara predala je simboličnu donaciju aktivistkicama MAMMAE Kluba iz Varaždina.

Akcija se u Lepoglavi kao i lani održavala u Lepoglavi, a provodile su je vrijedne volonterke i aktivistkinje Mammae kluba Varaždin – Udruge žena oboljelih na dojku. Narcise kao simbol borbe protiv karcinoma dojke dio su velike kampanje senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi pregleda. Nacionalnim programom za rano otkrivanje raka dojke smrtnost bi se trebala smanjiti za oko 25 posto u slučaju dobrog odaziva, što znači da bi se na preglede trebalo odazvati najmanje 70 posto pozvanih.
Aktivistkinje iz spomenute udruge među kojima je bilo i dosta naših sugrađanki zadovoljne su odazivom u Lepoglavi gdje su zahvaljujući osviještenim građanima kojih se kao i svake godine odazvalo dosta, a koji su svojim donacijama ili kupnjom narcisa potpomogli rad Mammae kluba. Prikupljeni novac će se usmjeriti na daljnju pomoć žena oboljelih i liječenih od raka dojke, a ovaj put planski za kupnju linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju i to u svrhu prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Možda nije puno, ali zaista je važno odvojiti novac za nešto ovakvo. I mala svota može pomoći, a mi ovo već radimo godinama. Vjerujem da činimo onu potrebnu razliku u društvu sudjelovanjem u ovoj akciji. Nikad nam nije teško prikupljati sredstva za dobru stvar – kazala je predsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Ružica Kučar prilikom predaje donacije.