Pon25012021

Posljednje izmjene06:36:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport POLITIKA HDZ i HSS potpisali koalicijski sporazum – Robert Dukarić bit će predsjednik Gradskog vijeća

POLITIKA HDZ i HSS potpisali koalicijski sporazum – Robert Dukarić bit će predsjednik Gradskog vijeća


Uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika grada Lepoglave čelni ljudi gradskih organizacija Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke, Robert Dukarić i Stjepan Maček potpisali su koalicijski sporazum i tako dogovorili većinu u budućem Gradskom vijeću.

Naime, svaka od pojedinih listi na nedavnim je lokalnim izborima osvojila po četiri vijećnička mjesta, što znači da je potpisivanjem koalicijskog sporazum stvorena većina od osma vijećnika u odnosu na njih sedam iz redova koalicije HNS-HSU-SDP koja je koalicijski sporazum potpisala uoči izbora.

Koalicijskim je sporazumom dogovoreno da će predsjednik Gradskog vijeća u novom sazivu biti Robert Dukarić (HDZ), a da će HDZ u drugom krugu izbora za gradonačelnika podržati Željka Šoštarića (HSS).

Prilikom potpisivanja sporazum obje su strane istaknule da neće iznevjeriti svoje birače, da će slušati njihov glas te raditi na dobrobit svih građana i grada Lepoglave. Istaknuli su i da će koalicija biti vrlo čvrsta i postojana.