Pon25012021

Posljednje izmjene06:36:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport POLITIKA HNS, SDP i HSU zajedno na lokalne izbore u Lepoglavi

POLITIKA HNS, SDP i HSU zajedno na lokalne izbore u Lepoglavi


Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke, Socijaldemokratske partije i Hrvatske stranke umirovljenika potpisale su u Lepoglavi koalicijski sporazum najavivši tako zajednički izlazak na lokalne izbore koji nas očekuju 21. svibnja.
Naveden stranke kandidrat će zajedničku listu za Gradsko vijeće te za gradonačelnika grada Lepoglave Marijana Škvarića iz HNS-a, a za njegova zamjenika Hrvoja Kovača iz SDP-a.

Politika sa sadržajem

- Mi se ne bavimo ispraznom politikom, mi imamo politiku sa sadržajem – poručio je na početku predstavljanja djela programa kandidat za gradonačelnika Marijan Škvarić najavivši daljnji razvoj gospodarstva i posljedično otvaranje radnih mjesta kroz jačanje poduzetničke zone i izgradnju Tehnološkog centra drvne industrije.
- Poseban naglasak u poljoprivredi stavit ćemo na agroturizam. Želimo da svi viškovi koje proizvedu naši OPG-ovi završe na našem području. Poticat ćemo aktivnosti usmjerene upravo takvoj proizvodnji i tom cilju i za to planiramo u mandatu, kroz poticaje, izdvojiti najmanje milijun kuna bespovratnih sredstava – istaknuo je Škvarić.
Najavio je aktivnosti vezane za izgradnju brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Đurmanec, ali i lokalnih prometnica kojima će se otvarati nova gradska područja, zatim povezivanje svih naselja u gradu Lepoglavi nogostupima, izgradnju i modernizaciju niskonaponske mreže te izgradnju kanalizacije i vodovoda.
Podsjeti je na uspješn rad na pripremi brojnih projekata koje potrebno nastaviti i dovesti do faze realizacije.


Lepoglava zaslužuje više

- SDP, kao jedan od stupova koalicije svoju ulogu u narednom razdoblju vidi upravo kao savjest koalicije. SDP će biti ona savjest koja uvijek propitkuje ispravnost naših planiranih zajedničkih postupaka i odluka. I ta će savjest biti uvijek budna – istaknuo je kandidat za zamjennika gradonačelnika i predsjednik Foruma SDP-a Lepoglava Hrvoje Kovač dodavši da se SDP u protekle četiri godine, zajedno s koalicijskim partnerima, izborio za veću društvenu jednakost i socijalnu pravednost u Lepoglavi te da i u narednom mandatu žele nastaviti s brigom za sve počevši od onih najranije dobi. Najavio je nastavak nagrađivanja najboljih učenika, nastavak stipendiranja studenata, ali i financiranje znanstvenih i diplomskih radova, gradnju POS-ovoih zgrada za mlade obitelji, veće iznose za financiranje udruga, preporod u sportu,...
- Ali to nije sve, očekujte više jer Lepoglava zaslužuje više – završio je Kovač.

Poput tri generacije jedne obitelji

- Naša lista, naša koalicija ispravan je put ka dostizanju ovih težnji, a za razliku od drugih, mi imamo politiku sa sadržajem, s konkretnim aktivnostima koje garantiramo mi sami – od našeg mladog i perspektivnog te vrlo aktivnog budućeg zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovača preko glavne radilice našeg tima i skorašnjeg gradonačelnika u četvrtom mandatu Marijana Škvarića do eto moje malenkosti koji možda životnim iskustvom i dosadašnjim radom mogu pomoći u donošenju dobrih odluka za naše građane – poručio je ispred HSU-a Ignac Lončar dodavši kako njih tri zajedno podsjećaju na tri generacije jedne obitelji.

Da je riječ samo o dijelu programa istaknuo je predsjednik Gradske podružnice HNS-a Milan Pavleković, dok su predsjednici županijskih organizacija HNS-a, SDP-a i HSU-a, Božica Makar, Mario Habek i Milan Škvorc izrazili uvjerenje kako je predstavljena koalicija najblje rješenje za nastavak razvoja grada Lepoglave.