Pon25012021

Posljednje izmjene06:36:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport POLITIKA Seniori SDP-a grada Lepoglave revidirali 2016. godinu

POLITIKA Seniori SDP-a grada Lepoglave revidirali 2016. godinu


Forum seniora Gradske organizacije SDP-a Lepoglava održao je svoju redovnu izvještajnu konvenciju.

Pred nama je puno posla. Ne samo onog političkog već i onog društvenog. Mi smo taj glas naših starijih građana koji imaju svoje specifične probleme i potrebe koje ćemo nastojati rješavati većim zagovaranjem prema strukturama vlasti. Nećemo zanemariti niti našu aktivnu ulogu u promicanju socijaldemokracije i lijeve opcije koja je jedina pokazala da joj je stalo do starijih. Pred nama je puno posla tim više jer se aktivno pripremamo za lokalne izbore – kazao je predsjednik lepoglavskog Foruma seniora Stjepan Špiranec.

SDP-ovi seniori u narednom će razdoblju nastojati potaknuti članove na još veću aktivnost, uključivati se u sve izborne aktivnosti, prigodno obilježavati značajne događaje za građane treće životne dobi te biti dio SDP-ove aktivne socijalne politike koja je usmjerena na njih.
Na konvenciji je naglašena suradnja s umirovljeničkim udrugama i organizacijama civilnog društva koje se bave problemima starijih osoba.

S obzirom da je Forum seniora Gradske organizacije SDP-a Lepoglava ostao bez nekoliko članova, uslijed smrti i preseljenja, na prijedlog predsjednika Špiranca članovi Foruma seniora jednoglasno su za zamjenicu predsjednica izabrali dosadašnju članicu Gradskog odbora Josipu Rudec, a na njezino će mjesto u Gradski odbor Josip Koračević.

- Socijaldemokratski forum seniora otvoren je za sve građane starije životne dobi kojima su bliska socijaldemokratska načela, ona koja se tiču socijalne pravde, društva jednakosti i jednakih mogućnosti za sve – rekao je konvenciji zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Hrvoje Kovač podsjetivši ih na mjere aktivne socijalne politike Grada Lepoglave kao i nastojanja SDP-a koji vodi taj resor da se seniori što više uključe u razna tijela koja pripremaju javne politike te na taj način budu i direktno uključeni u kreiranje dodatnih mjera za građane treće životne dobi.