Pon25012021

Posljednje izmjene06:36:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport POLITIKA Lepoglavski SDP održao stranačku konvenciju

POLITIKA Lepoglavski SDP održao stranačku konvenciju


- 2015. godina po mnogo čemu će nama u lepoglavskom SDP-u biti značajna. Ne samo da smo se dobro pozicionirali unutar naše lokalne zajednice nego smo pokazali kako prava socijaldemokracija živi u Lepoglavi – istaknuo je na održanoj tematsko – izvještajnoj konvenciji Gradske organizacije SDP-a Lepoglava njen predsjednik Hrvoje Kovač.

- Danas vodimo dva mjesna odbora na području Lepoglave. Jednog smo izgubili političkom kuhinjom, ali rezultat u Očuri je bio daleko bolji nego se očekivalo. Sve dobro što smo ostvarili dogodilo se kroz značajan angažman naših gradskih vijećnika i naše aktivne uloge u obnašanju izvršne vlasti putem koje smo inicirali niz aktivnosti iz domene kreiranja novih javnih politika koji se tiču svih građana. Od najznačajnijih, izdvojio bih našu aktivnu ulogu u pokretanju radova za opće dobro, promjenama u sustavu financiranja organizacija civilnog društva, modernizaciji sustava stipendija kao i izmjenama i dopunama socijalne politike Grada – dodao je Kovač govoreći o aktivnostima Gradske organizacije SDP-a Lepoglava u 2015. godini.

Istaknuo je tom prigodom da lepoglavski SDP svojim aktivnostima doprinosi povećanju kvalitete društvenog života.
- Iznimno je važno vidjeti kako su naši Forumi žena i mladih redovito održavali svoje male akcije u lokalnoj zajednici putem kojih smo svim građanima pružali kako informacije o određenoj temi tako i davali mogućnost da samoorganiziranjem učine naš kraj boljim. Naši su se članovi uključivali i u brojne druge manifestacije u Lepoglavi čime su ne samo promovirali ideju socijaldemokracije već i aktivno pridonosili stvaranju jednog zajedništva među građanima koje se ne gleda kroz prizmu politike – rekao je Kovač te kao jednu od važnijih značajki rada organizacije istaknuo transparentnost i otvorenost za dijalog s građanima i u tom kontekstu spomenuo predstavljanje aktivnosti organizacije putem web stranice i društvenih mreža te izdavanje prvog broja gradskog političkog magazina "Forumaš".

Najavivši radnu 2016. godinu Kovač je istaknuo da se aktivnosti stranke moraju nastaviti kroz rad gradskih vijećnika i to putem pitanja, prijedloga i inicijativa te kroz kontakt s građanima radi sagledavanja njihovih potreba i interesa te uvrštavanja istih u programe i gradski Proračun uz zalaganje za njihovu aktivnu provedbu.

Konvenciji Gradske organizacije SDP-a Lepoglave nazočio je i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Mario Habek koji se tom prigodom osvrnuo na izborni rezultat na nedavno održanim parlamentarnim izborima.
- Na području treće izborne jedinice naša lista ostvarila je najbolji rezultat i najveći broj mandata od svih 10 izbornih jedinica. Stoga rezultatima izbora i podrškom koju smo dobili od građana moramo biti zadovoljni i pokazati odgovornost prema njima – rekao je Habek uz kojeg su kao gosti na konvenciji bili nazočni i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Skupštine Varaždinske županije Daniel Vlaisavljević te kolege Ivanca; Varaždina i Cestice.