Ned05072020

Posljednje izmjene02:49:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport KONVENCIJA LEPOGLAVSKOG SDP-a Lepoglavski SDP-ovci zadovoljni postignutim u 2014. godini

KONVENCIJA LEPOGLAVSKOG SDP-a Lepoglavski SDP-ovci zadovoljni postignutim u 2014. godini


2014. godina po mnogočemu će nama u lepoglavskom SDP-u biti značajna. Ne samo da smo se dobro pozicionirali unutar naše lokalne zajednice nego smo pokazali kako prava socijaldemokracija živi u Lepoglavi. To smo ostvarili kroz značajan angažman naših gradskih vijećnika i naše aktivne uloge u obnašanju izvršne vlasti putem koje smo inicirali niz aktivnosti iz domene kreiranja novih javnih politika koji se tiču svih građana. Od najznačajnijih, izdvojio bih našu aktivnu ulogu u pokretanju radova za opće dobro, promjenama u sustavu financiranja organizacija civilnog društva, modernizaciji sustava stipendija kao i izmjenama i dopunama socijalne politike Grada – rekao je na održanoj redovitoj izvještajnoj Konvenciji Gradske organizacije SDP-a Lepoglava, podnoseći izvješće o radu u protekloj godini, njen predsjednik Hrvoje Kovač.

Govoreći o djelovanju stranke u proteklom jednogodišnjem razdoblju Kovač je istaknuo da iako je političkoj stranci primaran cilj njezino političko djelovanje, ona nije uvijek bila isključivo orijentirana samoj sebi i ideologiji koju zastupa već da je kroz društveni rad bila usmjerena građanima i društvenoj problematici.
- Forum žena i mladih redovito su održavali svoje male akcije u lokalnoj zajednici putem kojih smo svim građanima pružali informacije o određenoj temi i davali mogućnost da samoorganiziranjem učine naš kraj boljim. Naši su se članovi uključivali u brojne druge manifestacije u Lepoglavi čime su ne samo promovirali ideju socijaldemokracije već i aktivno pridonosili stvaranju jednog zajedništva među građanima koje se ne gleda kroz prizmu politike – naglasio je u svom izvješću Kovač najavivši i aktivnosti lepoglavskih SDP-ovaca u 2015. godini.

- SDP, kao koalicijski partner HNS-a u obnašanju vlasti u Gradu, treba definirati i provoditi politiku stranke kroz programe i svakodnevnu brigu za građane i njihove potrebe - naročito kroz socijalne programe i programe zapošljavanja. Moramo nastaviti aktivnosti stranke kroz rad naših gradskih vijećnika putem pitanja, prijedloga i inicijativa te biti u kontaktu s građanima na terenu kako bismo iz prve ruke dobili informacije o njihovim potrebama te iste uvrstiti u gradske programe i proračun te se zalagati za njihovu provedbu – najavio je Kovač što su, kao i izvješće o radu u 2014. godini, podržali svi nazočni članovi Gradske organizacije SDP-a Lepoglava.

Prihvaćena su i izvješća o radu Foruma žena te Foruma mladih.

Konvenciji Gradske organizacije SDP-a Lepoglava,između ostalih, nazočili su predsjednik Županijske organizacije SDP-a i saborski zastupnik Mario Habek i predsjednica Županijskog Foruma žena SDP-a Varaždinske županije Livja Faić te predstavnici koalicijskih partnera - predsjednik HNS-a Lepoglava Milan Pavleković i predsjednik HSU-a Lepoglava Ignac Lončar.

Na kraju konvencije nazočnima se obratio Mario Habek upoznavši ih s potezima vlade i nastojanju da se prvenstveno nadvlada gospodarska kriza.
- Uvijek smo nastojali da svi naši potezi donesu boljitak građanima. Možda neke stvari nismo odradili onako kako smo trebali, ali tko radi taj i griješi. Radili smo na velikim promjene i nećemo na tome stati i pokušati godinu dana prije parlamentarnih izbora kupovati glasove. Ne bi bilo dobro da sve ono što smo uspjeli popraviti, a što su naši prethodnici uništili, ponovno prepustimo njima. Treba nam još jedan mandat da sve posložimo i da nam krene na bolje – rekao je tom prigodom Habek dodavši kako premijera Zorana Milanovića smatra jednim od najpoštenijih političara, a činjenicu da je prema anketama među najomraženijim političarima pripisao je tome što uvijek govori istinu.
- Najlakše je doći i obećavati – zaključio je Habek.

Konvencija je završila podjelom ruža novim članovima stranke.

Forum žena SDP-a

Uoči Konvencije Gradske organizacije SDP-a Lepoglava održana je Izborna Skupština Socijaldemokratskog foruma žena Gradske organizacije SDP-a Lepoglava na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Vesna Bajsić – Lončar, dok će dosadašnja predsjednica Ružica Kučar obnašati potpredsjedničku dužnost. Za drugu je potpredsjednicu izabrana Doroteja Risek.

Izabrane su i nove članice Predsjedništva u koje su ušle: Danijela Rihtar- Habulin, Štefanija Kuča, Jagoda Kolenko, Gordana Debeljak, Željka Paska, Melita Županić i Danijela Črepinko. Dužnost tajnice Foruma i nadalje će obnašati Marija Varović.

- Od ukupno 48 članica Foruma žena 22 su i članice SDP-a dok su ostale žene našle svoj interes u programu Foruma i podržavaju programske aktivnosti žena. Forum je znatno pomlađen, ali je u vodstvu ostalo i starijih, iskusnih članica koje bi trebale biti pomoć mlađima – istaknuto je na Skupštini na kojoj je podneseno izvješće o radu u proteklom mandatnom razdoblju. Navedene su brojne aktivnosti koje je organizirao Forum - izložbe rukotvorina žena, izložba mirisnih slika, pisanica, večeri poezije i pjesništva, predstavljanje romana braće Buđanovac.
- Organizirano je više tribina koje su održale saborske zastupnice SDP-a Dunja Špoljar i Melita Mulić na temu žene u politici i žene u lokalnoj zajednici. Nezaobilazna aktivnost svake godine je obilježavanje Međunarodnog dana žena. Uz zabavni program u restoranu Ivančica priprema se program za 200-tinjak žena, a zabava posljednjih godina ima i humanitarni karakter pa su prikupljana sredstva za bolesnog dječaka, djevojčicu stradalu u prometnoj nesreći i za nabavu aparata za Varaždinsku bolnicu. Forum žena uključivao se i u humanitarnu akciju povodom Dana narcisa, a žene su pomagale u radu Forumu mladih i stranci SDP-a u organiziranju raznih predizbornih aktivnosti te obilježavanju 1. svibnja, druženja i konvencija – istaknuto je u izvješću o radu.

Kad je riječ o budućim aktivnostima lepoglavskog Foruma žena, naglasak je stavljen na nastavak zalaganja i afirmacije rodne ravnopravnosti, uključivanju većeg broja žena u politiku te na suzbijanje obiteljskog nasilja i diskriminacije žena.

Gošće na Skupštini bile su predsjednica Županijske organizacije Foruma žena SDP-a Livija Faić i članica Predsjedništva Tatjana Kreč, predsjednica Foruma žena Gradske orhanizacije SDP-a Ivanca Nikolina Vlahek-Canjuga i predsjednik Foruma mladih Gradske organizacije SDP-a Lepoglave Vinko Strupar.