Čet17062021

Posljednje izmjene12:17:08 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football VIJEĆNIČKA PITANJA Zašto je prvo otpušten, a potom vraćen na posao djelatnik TKIC-a

VIJEĆNIČKA PITANJA Zašto je prvo otpušten, a potom vraćen na posao djelatnik TKIC-a


I 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave standardno je započela vijećničkim pitanjima od kojih su neka izazvala burnu raspravu, a izrečena je i opomena vijećniku Stjepanu Črepinku zbog nepoštivanja Pravilnika o radu Gradskog vijeća.

Pitanje koje je postavio vijećnik Črepinko odnosilo se na slučaj djelatnika TKIC-a Ljudevita Zvera koji je, naveo je Črepinko postavljajući pitanje, dobio otkaz o radu da bi kasnije poslodavac taj otkaz povukao i vratio Zvera na posao.
- Zver je zaposlen u TKIC-u 11 godina. Djelatnik je TKIC-a od prvog dana gdje radi kao domar, a obavljao je i druge poslove iz nadležnosti i potreba TKIC-a. Hrvatski je branitelj koji je zbog bolesnog dijetet bio zaposlen na četiri sata dnevno. 1. lipnja ove godine dobio je otkaz te je na njegovo mjesto zaposlen drugi djelatnik. Zvera se kasnije ponovno zove da se vrati na posao i da sve zaboravi kao da ništa bilo nije – istaknuo je vijećnik Črepinko dodajući da je nad Zverom izvršen mobing odnosno da mu se prijetilo, omalovažavalo, šikaniranje i stalno prijetilo otkazom.
- Radi se o čovjeku koji je vrijedan i nije bio disciplinski kažnjavan. Ukinuta mu je čak i jubilarna nagrada te regres. Pitam kako je i zašto došlo do ovakvog događaja odnosno da li je to gradonačelniče vaša odluka ili odluka direktora TKIC-a Damjana Županića – zaključio je Črepinko.

Gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je da on osobno nema veze s ovim slučajem djelatnika TKIC-a Ljudevita Zvera te da za takve slučajeve postoje institucije i sustav u okviru kojih se oni rješavaju.