Pon18102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave

IZ GRADA Održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave


U Lepoglavi je 23. rujna održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave, prva pod vodstvom novoimenovanog načelnika Stožera Damjana Županića.

"Odluku o imenovanju donio sam s obzirom na to da se radi o osobi koja u svom djelokrugu rada blisko surađuje s gradskom upravom i upoznata je s djelovanjem sustava zaštite i spašavanja kao i drugih sustava važnih za uspješno vođenje gradskog Stožera civilne zaštite.", obrazložio je svoju odluku o imenovanju Damjana Županića načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši pri tom važnost djelovanja Stožera u vrijeme sve brojnijih ugroza izazvanih elementarnim nepogodama i pojavom virusa COVID 19.

Na sjednici su u ukratko predstavljene smjernice djelovanja i aktivnosti koje će Stožer provoditi s ciljem zaštite građana. Najavljeno je opremanje Stožera, između ostalog u planu je opremanje mobilnog centra koji bi Stožeru omogućio rad na terenu i povećao njegovu operativnost i učinkovitost. S tom se namjerom planira i nabavka komunikacijske opreme kao i osposobljavanje te opremanje osoba uključenih u sustav civilne zaštite.

Uz načelnika Stožera i gradonačelnika Grada Lepoglave, održanom sastanku Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave nazočili su Nedeljko Kučej iz Područnog ureda civilne zaštite Varaždin; Mario Medenjak, načelnik Policijske postaje Ivanec; Mladen Jagarinec iz Gradskog društva Crvenog križa Ivanec; Mario Musulin, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Varaždin i dr. med. Ljubica Knez.