Čet23092021

Posljednje izmjene01:24:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Podijeljene jednokratne gradske potpore za novorođene

IZ GRADA Podijeljene jednokratne gradske potpore za novorođene


Na prigodnoj su svečanosti održanoj u Lepoglavi uručene jednokratne novčane potpore za novorođene. Dodijeljeno je osam potpora za osam beba rođenih u proteklih šest mjeseci koliko je proteklo od posljednje podjele održane krajem prošle godine.

Potpore je, uz prigodne poklone, sretnim majkama uručio gradonačelnik Marijan Škvarić.
- Svjesni smo potreba obitelji koje se javlja s rođenjem djeteta te im na ovaj način želimo pomoći. Grad Lepoglava čini to već 10-ak godina od kada sam pokrenuo ovaj program. Jednokratne novčane potpore za novorođene nisu jedini oblik pomoći mladim obiteljima s djecom. Tako smo s uređenjem vrtića osigurali smještaj djece u jaslicama, uređenjem postojećih i izgradnjom novih vrtićkih prostora omogućili smo i da svako dijete bude uključeno u neki vid predškolskog odgoja. Pored toga, sufinanciramo boravak djece u vrtiću. Također, mladim obiteljima pomažemo da dođu do svog doma uz gradsku financijsku potporu za kupnju ili izgradnju obiteljske kuće ili stana. Pokrenuli smo i POS program koji će im također pružiti mogućnost da dođu do vlastitog životnog prostora i ostanu živjeti u Gradu Lepoglavi – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.
Dodijeljene novčane potpore iznose 1.500 kuna za prvo, 2.000 kuna za drugo i 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.
Radost trenutka donekle je remetila činjenica da je riječ o samo osam novorođenih.
- Na žalost riječ je o demografskom trendu s kojim se suočava cijela Hrvatska. No, vjerujem da ćemo s mjerama koje provodimo taj trend okrenuti u pozitivan smjer. Najsretniji bi bili kad bismo svake godine u proračunu morali povećati iznos određen za potpore novorođenima – dodao je gradonačelnik.
Ove je godine u proračunu za potporu novorođenima osigurano 140.000 kuna.

- Ova nam potpora puno znači. Troškovi su veliki, iznenadni i neočekivani i svaka kuna nam dobro dođe – poručila je jedna od sretnih majki Mateja Jagačić Bizek.