Ned09052021

Posljednje izmjene10:11:15 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Stipendije Grada Lepoglave za 33 studenata

IZ GRADA Stipendije Grada Lepoglave za 33 studenata


Na prigodnoj svečanosti održanoj u gradskom parku u Lepoglavi potpisani su ugovori o dodjeli gradskih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. Ugovore o stipendiranju s Gradom Lepoglavom potpisalo je 33 studenata koji su temeljem provedenog javnog natječaja i zadovoljenih kriterija ostvarili pravo na gradsku stipendiju u mjesečnom iznosu od 700 kuna. Njih 29 to je pravo ostvarilo temeljem socijalno-ekonomskog status, a četvero temelje uspješnosti tijekom studiranja.

- Za svog prvog gradonačelničkog mandata, od 2005. godine, uveo sam ovakav program stipendiranja. Učinio sam to svjestan da temelj našeg grada mora počivati na mladim i obrazovanim ljudima. U tom je periodu nekoliko stotina studenata, uz potporu Grada Lepoglave, steklo svoje akademske titule - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da će stipendije za tekuću akademsku godinu, za što je u proračunu izdvojeno 210.000 kuna, potpisnicima ugovora biti isplaćene do srpnja i to u četiri rate, prva već idućeg tjedna uoči Uskrsa.

- Mladi moraju biti savjest lokalne zajednice, davati prijedloge i svojom se stručnošću uključiti se u kreiranje života u Lepoglavi.Volio bih da je Lepoglava sutra ono što ste vi danas – uspješni mladi ljudi – poručio je studentima zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robert Dukarić je prigodom potpisivanja ugovora istaknuo da bi za stipendiranje u budućnosti trebalo izdvojiti još više proračunskih sredstava i tako svima, koji to žele, omogućiti da studiraju uz gradsku potporu.
- Grad vam pruža potporu, ali na vama je da uspješno završite svoje fakultete na svoju, a ujedno i na korist naše zajednice – poručio je Dukarić.

Da će im stipendije itekako pomoći, prvenstveno da manje razmišljaju o financijama, a više se usmjere učenju potvrdili su dobitnici gradskih stipendija.
- Zahvalna sam Gradu na ovoj potpori koja će itekako pomoći u povećanju naših studentskih budžeta – istaknula je Mihaela Špiljak studentica prve godine preddiplomskog stručnog studija Multimedija, oblikovanje i primjena u Varaždinu. S njom se složio i Alen Husnjak, student druge godine preddiplomskog studija na Katoličko bogoslovnom fakultetu.
- U ovo vrijeme pandemije i potresa stipendija puno znači našem studentskom budžetu koji znamo da nije velik – kazao je Alen.

Svečanost potpisivanja ugovora održana je u skladu s epidemiološkim mjerama. Održala se na igralištu u gradskom parku u centru Lepoglave.