Ned09052021

Posljednje izmjene10:11:15 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA U društvenom domu u MO Očuri u rad pušten novi sustav grijanja

IZ GRADA U društvenom domu u MO Očuri u rad pušten novi sustav grijanja


Korištenje društvenog doma u Očuri više neće biti problem ni za vrijeme hladnog vremena. Naime, ovih je dana u navedenom domu u rad pušten novi sustav grijanja koje će građanima s područja Mjesnog odbora Očura te svim korisnicima ovog društvenog prostora omogućiti njegovo korištenje tijekom cijele godine. Riječ je o investiciji Grada Lepoglave nešto većoj od 56.000 kuna. Uz grijanje, na navedenom je domu Grad Lepoglava protekle godine financirao i postavljanje nove stolarije. Vrijednost te investicije bila je 41.233 kuna što s investicijom za uvođenje novog sustava grijanja iznosi oko 104.000 kuna koje je Grad Lepoglava uložio za uređenje još jednog u nizu društvenih prostora na gradskom području.

- Ulaganje u društvene domove visoko je na listi prioriteta Grada Lepoglave. Riječ je o domovima koje koriste građani koji su i iskazali potrebu za prostorima u kojima će se moći okupljati i provoditi raznovrsne aktivnosti. Ti su domovi žarišta društvenog života. Građani ih koriste za druženja, održavanje sastanaka kao i provođenje brojnih drugih aktivnosti koje u konačnicu podižu kvalitetu života na području Grada Lepoglave. Stoga planiramo i daljnja ulaganja u uređenje društvenih prostora na cijelom gradskom području. Tako planiramo uređenje društvenih prostora u Viletincu i Žarovnici, zatim društvenog doma u Bednjici kao i vatrogasnog doma u Višnjici. Krenuli smo s projektom izgradnje vatrogasno-društvenog doma u Kamenici, gradimo društveni dom u Lepoglavskoj Vesi te završavamo izgradnju društvenog doma u Kameničkom Podgorju – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je simbolično, u društvu predsjednika MO Očura Zlatka Petrinjaka, u rad pustio novi sustav grijanja u društvenom domu u Očuri.

Uz puštanje u rad novog sustava grijanja, obilazak društvenog doma u Očuri gradonačelnik Škvarić iskoristio je i za izvid stanja objekta nakon potresa. Uz društveni dom u Očuri pregledani su i drugi objekti u gradskom vlasništvu.
- Obišli smo objekte u gradskom vlasništvu i utvrdili da potres nije prouzročio neke štete koje bi zabrinjavale. To govori o tome da Grad Lepoglava vodi brigu o svojoj imovini što se ne bi moglo reći za objekte u državnom vlasništvu na gradskom području koji su zbog nebrige i neodržavanja pretrpjeli značajna oštećenja od potresa – zaključio je gradonačelnik Škvarić.