Čet02122021

Posljednje izmjene02:56:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Zimska služba Grada Lepoglave spremna za nadolazeće zimsko razdoblje

IZ GRADA Zimska služba Grada Lepoglave spremna za nadolazeće zimsko razdoblje


Zimska služba Grada Lepoglave spremna je za nadolazeće zimsko razdoblje. Potvrdila je to i obavljena smotra tehnike i ljudstva zimske službe tijekom koje je gradonačelnik Marijan Škvarić izrazio zadovoljstvo njenom tehničkom opremljenošću i obavljenim pripremama za nadolazeće razdoblje zimskog održavanja lokalnih cesta, nogostupa i javnih prostora.

- Obuhvat zimskog održavanja na području Grada Lepoglave podrazumijeva održavanje prohodnim 100 kilometara asfaltiranih lokalnih cesta, 22 kilometara nogostupa te 30.000 četvornih metara javnih površina. S obzirom na viđeno i prošlogodišnja iskustva uvjeren sam da će te svoj posao odraditi kvalitetno i na zadovoljstvo građana koje i ovom prigodom pozivam na suradnju i razumijevanje – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Poslove zimske službe Grad Lepoglava dodijelio je tvrtki Maček transporti iz Žarovnice koja će ih obavljati s 12 strojeva. Spremno je i 100 tona soli i više od 200 tona šljunka za posipavanje.
Na 15 lokacija na cijelom području Grada Lepoglave već su postavljene vreće s posipalima koja po potrebi mogu koristi građani.

Zimska služba s čišćenjem snijega započinjat će i prije nego što je propisima naloženo, a uoči najavljenih padalina izvršit će i posipavanje. I ovog će se puta poštivati prioriteti čišćenja prema kojima prednost imaju škole te zdravstvene i javne ustanove. Bit će organizirano i dežurstvo tako da će građani moći kontaktirati zimsku službu na broj 098 471 091 ili 042 410 984.