Pon25012021

Posljednje izmjene11:11:59 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Suradnja Grada Lepoglave i županijskog Zavoda za hitnu medicinu

IZ GRADA Suradnja Grada Lepoglave i županijskog Zavoda za hitnu medicinu


Polaznicima tečaja "Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora", održanog u svibnju u Lepoglavi, uručene su potvrde o njegovu uspješnom završetku. U nazočnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladena Smoljanca i glavnog tehničar Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, ujedno i voditelja tečaja, Zorana Žeželja, polaznicima je potvrde uručio gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Ovaj tečaj plod je suradnje Grada Lepoglave i Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je ovih dana potvrđena i sudjelovanjem Grada u nabavci reanimacijske torbe s EKG uređajem za potrebne hitne medicinske službe u Ivancu, a koja svojim djelovanjem pokriva i područje Grada Lepoglave. Uz nabavku opreme, Grad Lepoglava ulaže u osposobljavanje građana u pružanju hitne medicinske pomoći dajući tako doprinos povećanju zdravstvene zaštite građana – istaknuo je gradonačelnik Škvarić izražavajući nadu da polaznici tečaja neće imati razloga upotrijebiti automatski vanjski defibrilator kojeg je Grad Lepoglava postavio na vansjki zid Doma kulture u Lepoglavi.

Uz upućene čestitke polaznicima tečaja, ravnatelj Zavoda Smoljanec pohvalio je suradnju Zavoda i Grada Lepoglave.
- Drago mi je da je Grad Lepoglava prepoznao potrebu za educiranjem građana o načinu upotrebe AVD-a i da je u suradnji sa Zavodom organizirao ovu edukaciju koja vjerujem neće biti posljednja takva edukacija organizirana u Gradu Lepoglavi – rekao je Smoljanec te zahvalio Gradu Lepoglavi na sudjelovanju u akciji nabave mobilnog EKG - a sa svom pripadajućom opremom za Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije - ispostava Ivanec. Naime, Grad Lepoglava donirao je 4.500 kuna za nabavku ovog 17.500 kuna vrjednog uređaja za što je Gradu, prilikom njegove primopredaje, uručena zahvalnica.
- Pokazali smo još jednom kako Grad Lepoglava prepoznaje i prihvaća vrijednosti društveno odgovornog ponašanja, posebice kada je riječ o akcijama humanitarnog karaktera i donacijama koje pomažu razvoju lokalne zajednice. Drago mi je da smo dobili zahvalnicu i priznanje od strane Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije što nam je daje dodatni motiv da i dalje pomažemo akcije od značaja za razvoj ovoga kraja - naglasio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.