Čet06052021

Posljednje izmjene10:50:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Boxing POLITIKA Na izbore za vijeća mjesnih odbora HDZ izlazi samostalno

POLITIKA Na izbore za vijeća mjesnih odbora HDZ izlazi samostalno


Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice grada Lepoglave najavio je izlazak na izbore za vijeća mjesnih odbora, koji će se u gradu Lepoglavi održati 24. svibnja.
- Na izbore izlazimo samostalno, bez koalicijskih partnera jer smo dovoljno jaki. Na našim su listama najkvalitetniji kandidati i vjerujem da ćemo pobijediti – istaknuo je predsjednik GO HDZ-a grada Lepoglave Robert Maček predstavivši nositelje kandidacijskih lista za svih 11 mjesnih odbora.

- Želio bih ispraviti neke navode izrečene na konferenciji za medije koalicije HNS-HSU-SDP. Rečeno je da navedena koalicija obnaša vlast u gradu Lepoglavi 14 godina i da u posljednjih 10 godina ima većinu ili predsjednika u svih 11 mjesnih odbora. Podsjetio bih da je od 2005. do 2009. godine na vlasti u gradu bila koalicija HDZ-HNS te da je u Mjesnom odboru Gornja Višnjica predsjednik iz redova HDZ-a – istaknuo je Maček te se osvrnuo i na sadašnju političku situaciju u gradu.
- Nakon smjene prijašnjeg predsjednika Gradskog vijeća, sklopili smo nepisan sporazum s ostalim strankama spremnima na suradnju. Uvjetovali smo ga ravnomjernim razvojem svih gradskih područja i možemo biti zadovoljni dosad ostvarenim rezultatima. Izgrađena su autobusna ugibališta u Gornjoj Višnjici i prvo u Zlogonju, a gradit će se i u ostalim gradskim područjima. U pripremi je izgradnja nogostupa u Zlogonju i Donjoj Višnjici te se planira otkup zemljišta za nogostup u Žarovnici – rekao je Maček te još jednom naglasio da je glavni prioritet gradskog HDZ-a ravnomjeran razvoj grada.

Govoreći o HDZ-ovim kandidatima za vijeća mjesnih odbora kazao je da je riječ o ljudima koji svojim znanjem i aktivnošću jamče provedbu HDZ-ovog programa usmjerenog boljitku svih građana te da su kandidacijske liste HDZ-a spoj iskustva i mladosti koji će za dvije godine preuzeti vlast i na gradskoj razini.

- Što se tiče programa koji se u nekim dijelovima poklapaju s programima drugih stranaka moram istaknuti da su to većinom programi HDZ-a iz perioda kada smo obnašali vlast u gradu Lepoglavi – zaključio je Maček.

Potpredsjednica GO HDZ-a grada Lepoglave Nevenka Cujzek istaknula je važnost izbora za mjesne odbore te da je HDZ na kandidacijske liste stavio ljude koji znaju problematiku svojih mjesta.
- Naši će kandidati znati saslušati svog susjeda i pronaći rješenje za probleme koji ga muče – rekla je Cujzek te istaknula da vjeruje da će birači prepoznati ono što im nudi HDZ te dati povjerenje njihovim kandidatima.

Alojz Špičko, potpredsjednik GO HDZ-a grada Lepoglave, još je jednom naglasio činjenicu da se na listama HDZ-a nalaze i mladi ljudi.