Ned09052021

Posljednje izmjene10:11:15 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo AKTUALNO Besplatno tromjesečno korištenje fitnesa u Lepoglavi

Ostale vijesti

AKTUALNO Besplatno tromjesečno korištenje fitnesa u Lepoglavi


U naredna tri mjeseca, tijekom travnja, svibnja i lipnja, građani Grada Lepoglave moći će besplatno koristiti fitnes centar u Domu kulture u Lepoglavi. Troškove njegova korištenja u navedenom periodu pokrit će Grad Lepoglava.

Tijekom navedenog perioda fitnes centar će raditi prema utvrđenim terminima za koje se građani moraju prijaviti. U prijepodnevnim će satima Fitnes centar Lepoglava raditi ponedjeljkom, srijedom i petkom. Vježbat će se tada u tri termina – od 9 do 10.15 sati, od 10.15 do 11.30 sati i od 11.30 do 12.45 sati.
Svaki dan od ponedjeljka do petak fitnes će se moći koristiti u poslijepodnevnim terminima – od 16.00 do 17.15 sati, od 17.15 do 18.30 sati te od 18.30 do 19.45 sati.

Trening će moći trajati najdulje 75 minuta, a preklapanja termina neće biti. Na kvadraturi fitnesa od 100 četvronih metara može istovremeno vježbati pet osoba, što znači da više od pet osoba neće smjeti biti u teretani.
- Fitnes će se koristiti uz poštivanje epidemioloških mjera. Svaki vježbač moći će odraditi tri treninga tjedno kako bi svi zainteresirani građani mogli koristiti ponuđene termine. Prijaviti se za korištenje termina građani mogu putem Facebook stranice Fitnes centar Lepoglava nakon čega će im biti potvrđen termin za vježbanje – istaknuo je Kristijan Bizek, TKIC-ov viši stručni suradnik za sportske i edukacijske programe djece i mladih.

Uz fitnes građani mogu besplatno koristiti i električne bicikle

- Epidemija koronavirusa u mnogočemu je promijenila naš život. Uz nju se pojavila i epidemija pretilosti. Sva istraživanja govore o tome da je 60% pretilo, a ono što je posebno zabrinjavajuće je to da je pretilo 35% djece. To je postao društveni problem. Zbog toga sam donio odluku da Fitnes centar Lepoglava damo na besplatno korištenje svim građanima Grada Lepoglave – obrazložio je odluku da Grad Lepoglava omogući besplatno korištenje fitnesa gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da građanima Grad Lepoglava na besplatno korištenje nudi i gradske električne bicikle.
- U gradskom parku dovršavamo infrastrukturu za igranje šaha na otvorenom. U dječjim vrtićima na gradskom području planiramo zapošljavanje stručnih suradnika koji će s djecom predškolske dobi raditi na sprečavanju pretilosti – najavio je gradonačelnik Škvarić programe kojima se dodatno, kroz sportske aktivnosti, želi utjecati na zdravlje građana. Pozvao je i župana Varaždinske županije Radimira Čačića da otvori sportske dvorane kako bi ih građani mogli koristiti za bavljenje sportom.