Čet06052021

Posljednje izmjene10:50:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo AKTUALNO Proglašena elementarna nepogoda od potresa, građani pozvani da prijave štetu

Ostale vijesti

AKTUALNO Proglašena elementarna nepogoda od potresa, građani pozvani da prijave štetu


Župan Varaždinske županije Radimir Čačić proglasio je 20. siječnja prirodnu nepogodu od potresa za područje Grada Lepoglave i Grada Varaždinske Toplice te Općine Bednja.
Odluka o proglašenju elementarne nepogode donijeta je zbog šteta na stambenim, gospodarskim sakralnim i kulturnim objektima na području navedenih jedinica lokalne samouprave nastalih uslijed uzastopnih potresa krajem 2020. i početkom 2021. godine.

Odlukom o proglašenju elementarne nepogode gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta obavezana su Županijskom povjerenstvu prijaviti procjenu štete na svom području.

U skladu s navedenim, Grad Lepoglava je uputio poziv građanima da prijave štete od potresa na objektima na gradskom području i to najkasnije do 27. siječnja 2021. godine.

Prijava se podnose Gradu Lepoglavi (gradska uprava) svakim radnim danom od 7 do 15 sati i to na zakonom propisanom obrascu koji se može preuzeti na službenoj web stranici Grada Lepoglave ili u prostorima gradske uprave. Uz prijavu se obavezno prilaže preslika osobne iskaznice, preslika kartice tekućeg računa, dodatni obrazac o objektu stradalom u potresu i fotodokumentacija oštećenja. Popunjeni obrazac prijave štete s traženom dokumentacijom mogu se poslati i putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a što se, s obzirom na epidemiološku situaciju, i preporučuje.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda obići će sve prijavljene lokacije.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja građani mogu kontaktirati gradske službe na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 042/494-313.