Sri02122020

Posljednje izmjene12:53:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo NAKON NEVREMENA PROBLEMI U VODOOPSKRBI Za mještane Višnjice osigurana opskrba pitkom vodom vatrogasnom cisternom

Ostale vijesti

NAKON NEVREMENA PROBLEMI U VODOOPSKRBI Za mještane Višnjice osigurana opskrba pitkom vodom vatrogasnom cisternom


Uslijed poveće količine oborina, osim poplava, problemi su se stvorili i u sustavu vodoopskrbe na području Grada Lepoglave. Trenutno je najgore stanje na izvorištu Sutinska u Donjoj Višnjici s kojeg se vodom snabdijevaju domaćinstva višnjičkog, cvetlinskog i voćanskog kraja.

Otežana je opskrba vode za 300-tinjak domaćinstava na području naselja Donja i Gornja Višnjica, Zlogonje, Rijeka Voćanska i Budinšćak. Ne radi se o biološkom zagađenju tako da mjesta panici nema, ali iz IVKOM-Voda d.o.o. poručuju da građani vodu ipak ne koristite za ljudsku potrošnju već za sanitarne potrebe ili da je dobro prokuhaju prije korištenja.

- Kako bi građanima osigurali privremeno rješenje snabdijevanja vodom, idućih ćemo dana od 9 do 19 sati imati spremnu cisternu ispred Vatrogasnog doma u Višnjici putem koje građani mogu osigurati potrebnu količinu vode za ljudsku potrošnju. Uz to, na terenu su raspoložive ekipe, koordiniramo oko svih potrebnih aktivnosti, a trenutno se radi na ispiranju cjevovoda putem hidrantske mreže. S obzirom na okolnosti nakon kiše i velike količine oborina, očekuje se da će normalna vodoopskrba spomenutog dijela naselja biti uspostavljena kroz 3 do 4 dana – poručio je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave.

Stariji građani, oni s otežanim kretanjem ili oni koji dolaze iz udaljenijih mjesta od Višnjice vodu mogu osigurati posebnom dostavom pozivom u IVKOM-Vode na 770 – 550.