Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Kazalište

GFUK GOSTOVAO U VIŠNJICI (FOTO) Predstava "Šund naš svagdašnji" nasmijala publiku u Višnjici


Glumački festival glumaca u Krapini (GFUK) održava se ne samo u Krapini već diljem Zagorja, a od 2015. godine i u Višnjici. Ovogdišnje izdanje GFUK-a u Višnjicu je stiglo s predstavom "Šund naš svagdašnji". Glumačka ekipa u sastavu Nevena Vukes, Adam Končić i Robert Krajinović, koji je ujedno i redatelj predstave, nasmijala je okupljene na igralištu pored OŠ Izidora Poljaka Višnjica gdje je predstava, zbog trenutne epidemioloških situacije, održana.

NAJAVA Ovog petka u Višnjici gostuje GFUK s predstavom "Šund naš svagdašnji"


Glumački festival u Krapini, popularni GFUK, i ove će godine gostovati u Višnjici. Zahvaljujući suradnji organizatora Festivala i tvrtke HIS iz Donje Višnjice, u petak, 2. srpnja 2021. godine, u Višnjici će biti odigrana predstava "Šund naš svagdašnji". Riječ je o predstavi redatelja Roberta Krajinovića uz kojeg glume Nevena Vukes i Adam Končić.
Predstava će biti odigrana na košarkaškom igralištu OŠ Izidora Poljaka u Višnjici, s početkom u 20 sati. Ulaz na predstavu je slobodan.

KAZALIŠNA PREDSTAVA NA OTVORENOM (FOTO) Tjedan smijeha Kerekesh teatra gostovao u Lepoglavi


U okviru 12. Tjedna smijeha, kulturne manifestacije koju na području Varaždinske županije organizira Kerekesh teatar, u Lepoglavi je u večernjim satima 11. lipnja odigrana predstava Imovina.

NAJAVA Kazališne noći ovog vikenda u Lepoglavi

U subotu i nedjelju, 23. i 24. ožujka, od 19 sati, na Tawanu lepoglavskog Doma kulture, u organizaciji KUD Lepoglavski pušlek, održavat će se 9. Kazališne noći.

NAGRADA Štefaniji Kuća dobila priznanje za ulogu babice


S 10. Županijske smotre dramskih amatera, nedavno održane u Novom Marofu, Lepoglavski pušlek vratio se u Lepoglavu s još jednim priznanjem, točnije priznanje je dobila članica Pušleka Štefanija Kuća i to za najbolju sporednu žensku ulogu. Riječ je o ulozi babice u predstavi "Štele bi, ali nemreju", autorice Štefice Bizek.

foto: facebook

KAZALIŠTE Glumački festival u Krapini gostovao u Višnjici s predstavom "Nikad nije prekasno"


Glumački festival u Krapini (GFUK) i ove je godine, zahvaljujući suradnji s tvrtkom HIS iz Višnjice, gostovao u Višnjici.

NAJAVA U Višnjici opet gostuje GFUK, ovog puta s predstavom "Nikad nije prekasno"


I ove će godine Glumački festival u Krapini, popularni GFUK, gostovati u Višnjici. U petak, 13. travnja s početkom u 20 sati, u sportskoj dvorani OŠ Izidora Poljaka Višnjica, u okviru festivala bit će odigrana predstava "Nikad nije prekasno".

KAZALIŠTE Tjedan smijeha u Lepoglavi


Kazališni festival Tjedan smijeha i ove je godine gostovao u Lepoglavi, ovog puta s najnovijom predstavom Kerekesh teatra "Pokopaj me nježno".

ZABAVNA VEČER Valentinovska večer KUD-a Lepoglavski pušlek


KUD Lepoglavski pušlek i ove je godine za Valentinovo građanima poklonio večer smijeh, glazbe i plesa.

NAJAVA Valentinovska večer Lepoglavskog pušleka


Povodom Valentinova, KUD Lepoglavski Pušlek 17. veljače (subota) organizira u lepoglavskom Domu kulture (Tawan), s početkom u 18 sati, "Valentinovsku večer".
Uz Pušleke, koji će odigrati nekoliko predstava/skečeva, okupljene će svojim nastupom zabaviti i gosti večeri - folklorna skupina te tamburaši KUD-a Klenovnik.
Ulazak na " Valentinovsku večer" je slobodan.

VEČER GLUME Pušleki ponovno nasmijali publiku


Ovogodišnji dobitnik gradskog priznanja – KUD Lepoglavski pušlek, održao je, u okviru programa proslave Dana grada Lepoglave, Večer glume.

GFUK U VIŠNJICI (FOTO) Očeš nečeš, doktor nasmijao 300-tinjak gledatelja


GFUK (Glumački festival u Krapini) i ove je godine gostovao u Višnjici, i ovog puta zahvaljujući tvrtki HIS koja je pokrila troškove gostovanje predstave koju je u sportskoj dvorani OŠ Izidora Poljaka u Višnjici pratilo 300-njak gledatelja.

NAJAVA "Očeš nečeš, doktor" 1. svibnja u Višnjici


Glumački festival u Krapini (GFUK) i ove godine gostuje u Višnjici. Na praznik rada, 1. svibnja, u okviru Festivala, u Višnjici će gostovati Kerekesh teatar s predstavom "Očeš nečeš, doktor".

TJEDAN SMIJEHA U LEPOGLAVI Na dvije kazališne predstave odigrane u Lepoglavi skupilo se tek 40-ak gledatelja


Iznenađujuće mali broj gledatelja pratio je u nedjelju, 19. ožujka dvije kazališne predstave s kojima je ove godine u Lepoglavi gostovala manifestacija Tjedan smijeha, koju u Varaždinskoj županiji organizira Kerekesh teatar.

NAJAVA Tjedan smijeha dolazi u nedjelju u Lepoglavu


Tjedan smijeh, u organizaciji Kerekesh teatra, u nedjelju (19. 3.) dolazi u Lepoglavu i to s dvije predstave – predstavom za djecu "Hrabri mornar" i predstavom "Shirley Valentine" s Ksenijom Pajić u naslovnoj ulozi.

NAJAVA Kazališne noći u Lepoglavi


Lepoglava će nadolazećeg vikenda biti središte amaterskog kazališta sjeverne Hrvatske. Naime, Kulturno umjetničko društvo Lepoglavski pušlek organizira u Lepoglavi, 11. i 12. ožujka, 7. kazališne noći.

NAJAVA Valentinovska večer uz Lepoglavski pušlek


KUD Lepoglavski pušlek organizira 10. veljače (petak) "Valentinovsku večer". Manifestacija je to koju članovi Lepoglavskog pušleka već tradicionalno organiziraju povodom Valentinova.
"Valentinovska večer" održat će se u Domu kulture u Lepoglavi s početkom u 18 sati.

KAZALIŠNE NOĆI U LEPOGLAVI Dvije večeri smijeha uz glumce amatere


Šestu godinu zaredom KUD Lepoglavski pušlek u Lepoglavi je organizirao manifestaciju Kazališne noći koja okuplja KUD-ove i udruge koje njeguju glumački amaterizam. Uz domaćina - KUD Lepoglavski pušlek i pušlekove mlade snage - Mladi Pušlek, na 6. kazališnim noćima nastupili su i KUD Općine Cestica, KUD Gruntovec – Sigečko srce, KUD Marof – Novi Marof, Udruga žena Reka, Udruga žena Velio srce Sveti Đurđ, AKUD Jesenje, KUU Komedijaši Stažnjevec, Udruga Stara brv Gornja Voća i KUD Strahoninec.

NAJAVA Glumački festival u nedjelju gostuje u Višnjici s predstavom Histriona "Diogeneš"


Glumačka družina Histrioni gostovat će 10. travnja (nedjelja) u Višnjici s predstavom "Diogeneš". Riječ je o predstavi koja će u sportskoj dvorani OŠ Izidora Poljaka u Višnjici, s početkom u 20 sati, biti izvedena u okviru 9. glumačkog festivala u Krapini (GFUK).

KAZALIŠTE Kereksh Teatar u okviru festivala Tjedan smijeha gostovao u Lepoglavi


Komedijom "Ljubaf" lepoglavskoj se publici, u okviru sedmog po redu kazališnog festivala Tjedan smijeha, predstavio Kerekaesh Teatar.

NAJAVA Kereksh Teatar u četvrtak u Lepoglavi s predstavom "Ljubaf"


U četvrtak, 10. ožujka u Lepoglavi će u okviru kazališnog festivala 7. tjedan smijeha, koji se od 4. do 13. ožujka, u organizaciji Kerekesh teatra održava u gradovima s područja Varaždinske županije, nastupiti Kerekesh teatar s komedijom "Ljubaf". Predstava će početi u 19 sati u sportskoj dvorani OŠ Ante Starčevića.