Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal IZ GRADA Kreće sanacija klizišta na području Lepoglavske Vesi i Zlogonja

IZ GRADA Kreće sanacija klizišta na području Lepoglavske Vesi i Zlogonja


Nakon uspješno provedene zahtjevne sanacije klizišta u Ulici Gorica i Ulici svetog Ivana na području MO Lepoglava, Grad Lepoglava nastavlja s programom sanacije klizišta na gradskom području. Tako će ove godine na području Grada Lepoglave biti sanirana dva klizišta – klizište na području MO Lepoglavska Ves, točnije u produžetku Vinogradske ulice te na području MO Zlogonje u zaselku Zolmani.

Procijenjena vrijednost radova kojima će navedena dva klizišta biti sanirana je 1.068.730 kuna. Dio sredstava osigurao je sam Grad Lepoglava, a dio, točnije 613.000 kuna Grad Lepoglava dobio je kroz natječaj Hrvatskih voda s kojima je gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao Ugovor o sufinanciranju. Ugovor je potpisan na prigodnoj svečanosti održanoj 23. ožujka u Trakošćanu.

Dan kasnije gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je s Tomicom Zgrebecom, direktorom tvrtke TTG koja je na provedenom natječaju izabrana kao najpovoljniji ponuditelj, ugovore o sanaciji navedenih dvaju klizišta.

- Potpisivanje ugovora krećemo s najavljenom sanacijom klizišta na području MO Lepoglavska Ves i MO Zlogonje. Kao i u prethodnim slučajevima, u sanaciju krećemo kako bismo građanima omogućili nesmetano i sigurno kretanje što je itekako važno za normalan život koji im želimo osigurati. Na žalost, riječ je o financijski zahtjevnim zahvatima kojima trenutno stanje vraćamo u stanje kakvo je bilo prije pojave klizišta. Unatoč tome, vođeni potrebama građana, kontinuirano saniramo klizišta na gradskom području – istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je ugovore o sanaciji potpisao u nazočnosti predsjednika MO Lepoglavska Ves Ivana Dubovečaka.