Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal

IZ GRADA Kreće sanacija klizišta na području Lepoglavske Vesi i Zlogonja


Nakon uspješno provedene zahtjevne sanacije klizišta u Ulici Gorica i Ulici svetog Ivana na području MO Lepoglava, Grad Lepoglava nastavlja s programom sanacije klizišta na gradskom području. Tako će ove godine na području Grada Lepoglave biti sanirana dva klizišta – klizište na području MO Lepoglavska Ves, točnije u produžetku Vinogradske ulice te na području MO Zlogonje u zaselku Zolmani.

AKTUALNO Traje izgradnja nogostupa u centru Lepoglave, uvedena je privremena regulacija prometa


U centru Lepoglave, u Ulici hrvatskih pavlina traje izgradnja nogostupa. Zbog otežanog prometovanja uvjetovanog navedenim radovima uvedena je privremena regulacija prometa te se promet odvija izmjenično jednim prometnim trakom, a reguliran je privremeno postavljenom svjetlosnom signalizacijom odnosno semaforima.

IZ GRADA S radom počelo mobilno reciklažno dvorište


Zahvaljujući gradskom projektu Mobilno reciklažno dvorište u Gradu Lepoglavi, od ponedjeljak, 16. studenog građani Grada Lepoglave imaju mogućnost da, uz odlaganje komunalnog miješanog otpada na kućnom pragu, u svom naselju odlažu i preostale vrste otpada koje su do sada morali odvoziti u reciklažno dvorište tvrtke Ivkom u Ivancu. Naime, navedenog je dana krenula dislokacija mobilnog reciklažnog dvorišta po gradskim naseljima.

SANACIJA KLIZIŠTA Hrvatske vode sufinancirat će izradu projektne dokumentacije za sanaciju triju klizišta na području Grada Lepoglave


Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je u utorak, 2. srpnja u Zagrebu ugovor s Hrvatskim vodama o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za sanaciju triju klizišta na području Grada Lepoglave. Temeljem ugovora Hrvatske vode će za projekt izrade dokumentacije vrijedan 210.000 kuna osigurati 65 % sredstava, dok će preostalih 35 % financirati Grad Lepoglava.

NEPROPISNO ODLAGANJE OTPADA Pojedini zeleni otoci zatrpani nepropisno "odloženim" otpadom


Unatoč tome što su osigurani uvjeti za odvojene prikupljanje otpada "na kućnom pragu", pojedini građani i dalje otpad odlažu na zelenim otocima. Ne bi to bio problem da to čine na propisan način. No, kao što pokazuju fotografije koje smo dobili od gradskog Komunalnog redarstva, brojni su slučajevi nepropisnog odlaganja, bolje rečeno bacanja otpada na zelenim otocima.

AKTUALNO Iz MO Kameničko Podgorje upozoravaju: "Ne sanira li se cesta, školski autobus na jesen neće moći voziti djecu u školu u Kamenicu"


Katastrofalno stanje županijske ceste u Kameničkom Podgorju oštećene brojnim klizištima dovodi u pitanje odlazak djece iz tog dijela Grada Lepoglave ove jeseni školskim autobusom u školu u Kamenicu. Na to je upozorio predsjednik Mjesnog odbora Kameničko Podgorje Adam Jug te pozvao nadležne – Županijsku upravu za ceste i Varaždinsku županiju da u što hitnijem roku iznađu sredstva i saniraju cestu.

PUKNUĆE VODOVODNE CIJEVI Poplava u centru Lepoglave


Parkiralište pored autobusne stanice u centru Lepoglave u utorak navečer plavila je voda koja je šikljala iz vodovodnih cijevi Varkom-ovog vodovodnog sustava. Velika količina vode koja je istjecala iz očito puknutih vodovodnih cijevi poplavila je okolno područje pa su neki dijelovi tog područja izgledali poput manjeg jezera koje je prijetilo da se prelije i na državnu cestu.

VODOOPSKRBA Varkom-ovim cijevima od danas teče voda s Ivanščice


Danas je, nakon potpisanog sporazuma, Varkom-ovim cjevovodima prema Lepoglavi, rubnim naseljima grada Ivanca, općini Klenovniku i djelu općine Maruševec potekla voda iz izvora na Ivanščici.

OBAVIJEST Kod spaljivanja biljnog otpada potrebno se pridržavati mjera propisanih Odlukom o posebnim mjerama zaštite požara kod loženja vatre i spaljivanja biljnog otpada na otvorenom


Slijedom učestalih intervencija vatrogasnih postrojbi s područja grada Lepoglave, radi gašenja požara većih razmjera na otvorenom, u skladu s odredbama Odluke o posebnim mjerama zaštite požara kod loženja vatre i spaljivanja biljnog otpada na otvorenom na području grada Lepoglave , upozoravaju se vlasnici - posjednici da se pridržavaju odredbi navedenih u Odluci.

KOMUNAL Raspored odvoza otpada za 2017. godinu


Objavljen je raspored odvoza komunalnog otpada za 2017. godinu.

Novi asfaltni tepisi u Ulici hrvatskih pavlina i centru Višnjice

Kao dio dodatnog programa ulaganja u županijske i lokalne ceste koji finaciraju Hrvatske ceste na inicijativu resornog ministarstva aktivno se radi i na širem području grada Lepoglave.

KOMUNAL Novi asfaltni sloj na županijskoj cesti prema Bednjici


Nakon brojnih upita i traženja, krenulo se u sanaciju djela županijske ceste na relaciji Višnjica – Cvetlin prema naselju Bednjica. Naime, na navedenoj je prometnici položeno oko 500 metara novog asfaltnog tepiha. Investitor je Županijska uprava za ceste pod čiju ingerenciju i spada navedena prometnica na kojoj je zbog brojnih oštećenja prometovanje bilo otežano.

PROJEKT Širokopojasni internet za cijelu Lepoglavu


Gradovi Lepoglava i Ivanec te općine Bednja i Klenovnik pokreću zajednički projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu. S tim u svezi, u Varaždinu je, u nazočnosti župana Varaždinske županij, održan sastanak predstavnika navedenih gradova i općina, konzultanata i struke na kojem se razgovaralo o mogućnostima realizacije navedenog projekta.

ZIMSKA SLUŽBA Pripreme za zimu


Zima je pred vratima, a s njom i snijeg i problemi koje donosi građanima i zimskoj službi.
S namjerom odrađivanja kvalitetnih priprema gradske zimske službe sastanak su održali predstavnici komunalnih službi Grada Lepoglave, predvođeni zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Kovačem i predstavnik tvrtke Lomi kojoj je Grad Lepoglava dodijelio koncesijske poslove čišćenja snijega s lokalnih prometnica i javnih površina na gradskom području.

IZ GRADA Stigli kontejneri za zelene otoke u Lepoglavi


Na području Grada Lepoglave uskoro će biti uređena četiri nova zelena otoka na kojima će građani moći odlagati selektirani otpad. Naime, Grad Lepoglava je nabavio 16 novih kontejnera – po četiri za odlaganje papira, stakla, pet ambalaže i bio otpada, koji će biti postavljeni na četiri zelena otoka u centru Lepoglave.

IZ GRADA Završava prva faza izgradnje kanalizacijskog sustava u Lepoglavi


S povoljnijim vremenskim uvjetima intenzivirani su završni radovi prve faze izgradnje kanalizacijskog sustava za uže područje Lepoglave. Riječ je o investiciji vrijednoj šest milijuna kuna, za čiju su realizaciju sredstva osigurale Hrvatske vode, a izvođač radova je tvrtka Varkom.

IZ GRADA U Lepoglavi traje zamjena starih lampi javne rasvjete energetski učinkovitima


U 17 ulica na području Grada Lepoglave traje zamjena 271 stare lampe javne rasvjete novim, energetski učinkovitima rasvjetnim tijelima. Riječ je o projektu vrijednom oko 500 tisuća kuna, za koji je  Grad Lepoglava na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvario sufinanciranje u visini od oko 300 tisuća kuna.

IZ GRADA Sanacija klizišta u Kameničkom Podgorju i Višnjici


Grad Lepoglava sanira štete od klizišta koja su unazad nekoliko godina redovita pojava na gradskom području, posebice u brdskim područjima.
Nakon nedavne sanacije klizišta na županijskoj cesti u Kameničkom Podgorju koju je završila Županijska uprava za ceste, započela je sanacija dvaju klizišta na gradskim lokalnim cestama - u Kameničkom Podgorju, na cesti Golubi – Glažari te u Donjoj Višnici, na cesti prema zaselku Jakopi.

IZ GRADA Izgrađen vodovod u Podgorju, čeka se još samo uporabna dozvola


Do kraja godine na području Podgorja, djelom koji administrativno pripada Gradu Lepoglavi, ali i onim u Općini Bednja, trebala bi poteći pitka voda iz novog vodovoda. Naime, završeni su radovi na izgradnji vodovodnog sustava vrijednog oko tri milijuna kuna, koji će, nakon izdavanja uporabne dozvole, vodom opskrbljivati područje Podgorja - visinskog područja Grada Lepoglave i Općine Bednja. Projektirala ga je i izgradila komunalna tvrtka Ivkom. Devedeset posto sredstva potrebnih za gradnju vodovoda osigurale su Hrvatske vode, dok su ostatak namaknuli Grad Lepoglava i Općina Bednja.

BEZ STRUJE Zbog modernizacije niskonaponske mreže Višnjica bez struje i u četvrtak


Nekoliko proteklih dana Višnjica, odnosno naselja Donja i Gornja Višnjica, Bednjica, Zlogonje i Višnjička Jazbina bili su, u vremenu od 8 do 15.30 sati, bez struje. Navedena naselja bez struje će biti i u četvrtak (30. listopada), u istom vremenskom razdoblju.
Kako doznajemo, Elektra izvodi radove na modernizaciji niskonaponske mreže koji će u budućnosti omogućavati lociranje kvarova i njihov lakši popravak.

GRADNJA NASIPA Sprječavanje izlijevanja rijeke Bednje


Na djelu korita rijeke Bednje između Mažuranićeve ulice i Sportsko rekreacijskog centra, gdje je tijekom posljednjih poplava došlo do izlijevanja Bednje, traju izgradnja nasipa.