Čet17062021

Posljednje izmjene12:17:08 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održana radionica o neformalnom obrazovanju, slijedi predavanje o realizaciji ideja u poslovnom svijetu

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održana radionica o neformalnom obrazovanju, slijedi predavanje o realizaciji ideja u poslovnom svijetu


U okviru projekta Info-centra za mlade Lepoglava Nezavisna udruga mladih održala je prvu fizičku aktivnost u novom prostoru. Riječ je o radionici "Što je neformalno obrazovanje i koje su njegove prednosti?” koju je, uz učešće jedanaestoro sudionika, vodio Mario Žuliček.

Tijekom radionice naglašene su razlike između formalnog, neformalnog i informalnog obrazovanja da bi nakon toga fokus bio stavljen na neformalno obrazovanje, njegove karakteristike i prednosti. Kroz grupni rad i iskustveno učenje sudionici su imali prilike kreirati zajedničke zaključke, ali i dati smjernice za buduće aktivnosti u sklopu Info-centra za mlade.
Na radionici je istaknuto mišljenje da je formalno obrazovanje temelj dok je neformalno obrazovanje začin koji omogućuje isticanje od ostatka grupe.

Nakon ove radionice, NUM priprema novu radionicu koja će se održati u petak, 31. srpnja 2020., u 19 sati u novootvorenom prostoru Nezavisne udruge mladih.
Kako pokrenuti digitalni biznis bez iskustva, kako pokrenuti blog i napisati vlastitu knjigu, mudro isplanirati i ostvariti životne ciljeve te početi živjeti život o kakvom maštaš - o svemu tome i mnogim drugim temama govorit će Marko Županić - mladi varaždinski kreativac, poduzetnik i bloger.

Projekt Info-centar za mlade Lepoglava sufinanciran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.