Čet17062021

Posljednje izmjene12:17:08 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo OSLIKAN VRTIĆ (FOTO) Vesela šuma na zidu dječjeg vrtića u Višnjici

OSLIKAN VRTIĆ (FOTO) Vesela šuma na zidu dječjeg vrtića u Višnjici


Likovna umjetnica Anita Husnjak iz Lepoglave, čije je likovno umijeće oslikavanja zidova različitim motivima već nadaleko poznato i cijenjeno, oslikala je ovih dana fasadu zgrade dječjeg vrtića u Višnjici. Na zidu vrtića u Višnjici, vidljivog s glavne prometnice, sada veselo, među raznobojnim drvećem, skakuču srne i zečevi, razigrani baš kao i vrtićki mališani koji pohađaju vrtić.

Žive i vesele boje vesele šume svakom prolaznika do znanja daju da je riječ o dječjem vrtiću. No, više od toga, važnija su djeca kojoj je boravak u ovako oslikanom vrtiću još veseliji.

Aniti Husnjak ovo je jedan od oko 1.500 radova koliko ih je do sada napravila oslikavajući, uglavnom zidne površine škola, vrtića, restorana, domova,.... Oslikavala ih je ne samo u Lepoglavi i Hrvatskoj već i u inozemstvu pa tako i u Francuskoj i Dubaiju u Ujedninjenim Arapskim Emiratima gdje joj je biolo ponuđeno i da ostane raditi.
A sve je počelo 2008. godine kada je s našla u gotovo bezizlaznoj situaciji koja ju je potaknula da se, na radost brojnih mališana u čijim je dječjim sobama oživjela likove iz bajki i crtića, bavi upravo onim što voli.