Ned09052021

Posljednje izmjene10:11:15 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo ZDRAVI OBROK Medni doručak za osnovnoškolce

ZDRAVI OBROK Medni doručak za osnovnoškolce


Odlična suradnja Grada Lepoglave i Pčelarske udruge Čmalico iznjedrila je još jedan hvalevrijedan projekt. Ovog puta riječ je o projektu "Lepoglavski medni doručak" zahvaljujući kojem će osnovnoškolci s gradskog područja za jedan školski obrok konzumirati zdrav domaći med lokalnih pčelara.

Želja je članova Pčelarske udruge Čmalico upoznati djecu s važnosti pčela i blagodatima koje pruža konzumacija meda. Sve to učenicima je trebalo biti predstavljeno na predavanjima koja su zbog trenutne epidemiološke situacije morala biti otkazana. Zato su pčelari, uz čašicu meda za svakog učenika, školama poklonili i prigodnu prezentaciju.

Med je školama podijeljen prigodom blagdana svetog Ambrozija, kojeg pčelari slave kao svog zaštitnika, ali i skorih božićnih blagdana.

Članovi Pčelarske udruge Čmalico u društvu su gradonačelnika Marijana Škvarića obišli sve tri osnovne škole s gradskog područja i uručili vrijednu donaciju.

Pčelari su izrazili želju da med, o čijim vrijednostima ne treba trošiti riječi, bude dio školskih obroka. No, pri tom bi željeli da u lokalnim školama to bude med pčelara iz ovog kraja budući da je riječ o domaćem kvalitetnom medu. Također, zahvalili su Gradu Lepoglavi i gradonačelniku na odličnoj suradnji.

- Zahvalan sam pčelarima na ovom kao i dosad provedenim projektima koje je Grad Lepoglava podupirao i ubuduće će im pružati podršku zbog njihove kvalitete i benefita koje pružaju zajednici i našim građanima, u ovom slučaju djeci. Željeli bismo da naš domaći med bude dio obroka školaraca i polaznika vrtića. No, ne samo med, već i ostali domaći proizvodi naših lokalnih proizvođača – poručio je gradonačelnik Škvarić.