Čet06052021

Posljednje izmjene10:50:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo BOŽIĆNI UGOĐAJ (FOTO) Počelo vrijeme došašća, upaljena prva adventska svijeća

BOŽIĆNI UGOĐAJ (FOTO) Počelo vrijeme došašća, upaljena prva adventska svijeća


Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i simbolično se označava početak adventa, vremena u kojem se vjernici pripremaju za najradosniji blagdan – Božić.

Početak adventa paljenjem prve adventske svijeće označen je i u Lepoglavi. Lepoglavski župnik Nenad Piskač blagoslovio je, a gradonačelnik Marijan Škvarić simbolično upalio prvu svijeću na adventskom vijencu postavljenom na platou ispred lepoglavske župne crkve. Taj je prostor Grad Lepoglava, kao i prijašnjih godina, posebno ukrasio u blagdanskom ozračju.
- Nažalost, ovogodišnji advent obilježit će epidemija virusa COVID-19. Živimo pod epidemiološkim mjerama brinući se što nam donosi sutra. Ta zabrinutost ostavlja traga na građanima te smo odlučili da im ukrašavanjem javnih prostora i stvaranja veselog božićnog ugođaja na tren odvratimo misli od briga i razveselimo ih. To je u ovom trenutku izuzetno važno – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodavši kako je Grad Lepoglava božićne ukrase postavio na cijelom gradskom području.