Sri05052021

Posljednje izmjene10:50:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo VATROGASTVO Navalno vozilo za višnjičke vatrogasce

VATROGASTVO Navalno vozilo za višnjičke vatrogasce


Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica "jače" je za novonabavljeno navalno vatrogasno vozilo. Riječ je o vatrogasnom vozilu marke Mercedes Atego s duplom kabinom za smještaj ukupno sedam vatrogasaca, spremnikom za vodu od 2.5 tisuće litara i potpuno opremljenim za raznovrsne intervencije. Vozilo je vrijedno pola milijuna kuna, a u Višnjicu je stiglo iz PGD-a Ptuj.

Sredstva za kupnju vozila osigurali su Grad Lepoglava (350.000 kuna) te tvrtka WE-KR iz Višnjice koja je DVD-u Višnjica za kupnju navedenog vozila donirala 150.000 kuna.

- Nabavkom ovog vozila operativnost DVD-a Višnjica podignuta je na jednu višu razinu. Potrebno je istaknuti da je vozilo u odličnom stanju, kao novo, a u naše je društvo stiglo puno vrijedne opreme – istaknuo je predsjednik DVD-a Višnjica Goran Hočuršćak dodajući kako je nabavka ovog vozila primjer odlične suradnje DVD-a Višnjica s Gradom Lepoglavom te lokalnom zajednicom, prije svega domaćim poduzetnicima koji su prepoznali i podupiru rad Društva, u ovom slučaju s tvrtkom WE-KR koja je donirala značajna sredstva za kupnju navedenog vozila.
- Zahvalni smo Gradu Lepoglavi na čelu s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem te tvrtki WE-KR i njenom direktoru Ivanu Križancu što su omogućili nabavku ovog za višnjičke vatrogasce izuzetno vrijedne vatrogasne opreme – poručio je predsjednik DVD-a Višnjica Goran Hočuršćak iskoristivši prigodu da zahvali i svim ostalim poduzetnicima i mještanima Višnjice te svim ostalima, kojih je nemali broj, koji također pomažu i podupiru rad DVD-a Višnjica.

- Nabavka ovog vozila za potrebe DVD-a Višnjica jedno je u nizu značajnih ulaganja Grada Lepoglave u razvoj vatrogastva na gradskom području. U suradnji s DVD-om Višnjica pripremili smo i svu potrebnu dokumentaciju za uređenje vatrogasnog doma u Višnjici. Dokumentacija je spreman i čekamo otvaranje natječaja za energetsku obnovu doma vrijednu 1.7 milijuna kuna – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.